Ikonisk Obama-plakat gik verden rundt: Nye værker skal 'vække' Trump

Shepard Fairey stod bag den ikoniske Obama-plakat, der gik verden rundt, da Barack Obama stillede op til præsident i 2008. Nu har kunstneren lavet et nyt værk

Foto: AP
Foto: AP

'Hope'.

Sådan stod der med store bogstaver på den ikoniske plakat, der blev ansigtet på Barack Obamas kampagne tilbage i 2008.

Den verdenskendte plakat er lavet af kunstneren Shepard Fairey, og nu har den 47-årige kunstner lavet en række nye værk med et formål. Han vil 'vække' Trump.

Det skriver CNN.

- Vi synes, at der har været tre grupper, der er blevet kritiseret meget af Trump, og vi synes, at de er mest sårbare i litteratur forstand. Deres behov vil nok blive negligeret af Trump-administrationen, siger Shepard Fairey til CNN.

Shephard Faireys værk har også prydet forsiden på bladet Time (Foto: AP)
Shephard Faireys værk har også prydet forsiden på bladet Time (Foto: AP)
 

Kunstneren har lavet værkerne i samarbejde Jessica Sabogal og Ernesto Yerena, og er en del af den såkaldte 'We are People-kampagne'.

Stor kampagne
Kampagnen har for alvor taget fart i dag, hvor værkerne blandt andet er i Washington Post, mens kunstnerne bag opfordrer folk til at tage dem med foran Lincoln Memorial, når Trump bliver indsat klokken 18 dansk tid.

- Det handler om at vi skal huske på, at 'we the people' betyder alle. ALLE mennesker. Vi skal se ud over den snæver definition af, hvad det betyder at være amerikaner, siger Shepard Fairey til CNN.

I første omgang forsøgte kunstner-fællesskabet at rejse 60.000 dollars for at sprede plakaterne i hele USA og resten af verden. Det er dog gået over al forventning. Ind til videre har de samlet 1.3 millioner dollars sammen.

Bagmændene frygter dog, at de slet ikke får lov til at nærme sig Trumps indsættelse.

Se alle værkerne herunder:

 

10 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere