Annonce:
Annonce:

Ikonisk pølsevogn brændt ned: - Vi kommer tilbage

Den ikoniske Benny's Pølsevogn blev brændt ned tirsdag aften, men ifølge ejeren, så er den snart tilbage

Brian Larsen foran sin udbrændte pølsevogn. Foto: Stine Tidsvilde
Brian Larsen foran sin udbrændte pølsevogn. Foto: Stine Tidsvilde
Annonce:
Følg Samfund

- En af naboerne ringede til mig og sagde 'Brian, jeg står altså her i underbukser, og din pølsevogn brænder'.

Sådan blev Brian Larsen gjort opmærksom på, at Benny's Pølsevogn, som han ejer, var blevet ramt af en voldsom og påsat brand.

Benny's Pølsevogn har været et vigtigt kendetegn for Gentofte Station siden åbningen i 1966. Men i går kunne de forbipasserende ikke få pølser, som de plejede, for pølsevognen var totaltskadet.

Da Brian Larsen fik beskeden, tog han straks ud til sin forretning, mens tankerne om fremtiden kørte rundt.

Annonce:

- Vi havde været derude et par timer forinden. Det hele fløj bare igennem hovedet på mig med forsikringer og lignende. Oprindeligt var jeg ikke så forsikret, fordi det var så dyrt, men jeg havde en del indbrud sidste år, så jeg fik tilføjet en del. Så nu har jeg fået afklaret, at jeg har noget dækning, siger Brian Larsen til Ekstra Bladet. Han har stadig svært ved at begribe, hvad der er sket, dagen efter.

- Jeg har det vildt mærkeligt. Det hele er surrealistisk, og jeg kan ikke forstå, hvad der er sket, og hvorfor det er sket, fortæller en fattet Brian Larsen, der dog har optimismen i behold.

- 14 dage og så er vi oppe at køre igen. Vi skal videre.

Artiklen fortsætter under billedet...

Sådan ser pølsevognen ud onsdag. Foto: Stine Tidsvilde
Sådan ser pølsevognen ud onsdag. Foto: Stine Tidsvilde
 

Et særligt sted
Da Ekstra Bladet onsdag møder op for at tale med Brian Larsen, er der stadig spredt med glasskår flere meter væk. At det har været en kraftig brand kan både høres på vidnerne og mærkes på den tykke lugt af røg, der hænger over pølsevognen.

Interviewet bliver afbrudt flere gange undervejs af både velkendte stamkunder og nysgerrige forbipasserende, der tydeligvis er i chok over, at det velkendte kendetegn ikke står længere. Man får hurtigt indtrykket af, at Benny's Pølsevogn er et helt særligt sted for de lokale.

Annonce:

- Jeg skal nok skynde mig at få den banket op igen, så I kan komme og spise, lover han en af dem.

Artiklen fortsætter under billedet...

Alt er ødelagt indenfor. Foto: Stine Tidsvilde
Alt er ødelagt indenfor. Foto: Stine Tidsvilde
 

Også de kendte er kommet i Benny's Pølsevogn. Brian Larsen vil dog ikke fortælle hvem af respekt for deres privatliv, men nævner dog en episode med den danske skuespiller Martin Miehe-Renard, som han mener startede succesen.

- Han var med i et program, hvor han fortalte, hvor glad han er for pølser. Så sagde han flere gange, at det var hos Benny's Pølsevogn, hvor han købte sine pølser. Så kom der for alvor gang i forretningen, griner Brian Larsen.

Vil klare det selv
At Brian Larsen er anden generation i ejerskabet af en velkendt pølsevogn har han ikke bare kunnet mærke på gaden, men også på telefonen og de sociale medier.

- Opslaget på Facebook fik 2900 visninger, mens der er minimum ti, der har fundet mit nummer og skrevet til mig, at de var kede af at høre, hvad der var sket.

Annonce:

En indsamling blev endda startet til fordel for Benny's Pølsevogn, men den valgte Brian Larsen at lukke ned, selv om han satte pris på tanken bag.

- Forsikringen dækker noget, men der kommer til at være nogle tab, som jeg må æde selv. Jeg havde det ikke så godt med indsamlingen, for jeg skal nok klare mig, og jeg vil hellere have, at de støtter ved at komme forbi og spise noget, når jeg åbner op igen.

Artiklen fortsætter under billedet...

Der lå glasskår flere meter væk efter branden. Foto: Stine Tidsvilde
Der lå glasskår flere meter væk efter branden. Foto: Stine Tidsvilde
 

Morten Ingemann: - Jeg fik inspiration derfra
Benny's Pølsevogn' tiltrak mennesker fra alle samfundets lag, også Ekstra Bladets satiretegner Morten Ingemann.

Vognen var tidligere stamsted for tegneren. Udover at få stillet den lille sult med en pølse serveret af Brian Larsens far, Benny, så var det også et sted, hvor Morten Ingemann fandt stor inspiration til sine satiriske tegninger.

Annonce:

- Benny's Pølsevogn gav inspiration til en masse gode striber, især fordi det var så originalt et sted. Der var nogle hyggelige gamle drenge, og de havde altid en masse gode historier i ærmet, siger Morten Ingemann til Ekstra Bladet.

Tegneren vurderer selv, at det er blevet til en seks-syv tegninger direkte inspireret af pølsevognen og dens klientel i årenes løb.

Benny var så glad for Mortens tegninger, at de havde fået ærespladsen på vognens vægge.

- Jeg har udover de almindelige tegninger til avisen også lavet et gavlmaleri til pølsevognen. Det forestillede Benny og hans søn Brian. Det var et billede lavet helt specielt til det sted, fortæller Morten Ingemann. Maleriet kan dog stadig ses på pølsevognens hjemmeside.

Artiklen fortsætter under billedet...

En af Morten Ingemanns tegninger fra Benny's Pølsevogn.
En af Morten Ingemanns tegninger fra Benny's Pølsevogn.
 

Tegningerne kommer tilbage
Tegninger og gavlmaleriet er gået op i røg sammen med resten af bygningen, men de findes heldigvis stadig på nettet. Og de kommer tilbage på væggen, når pølsevognen åbner igen.

Annonce:

- Jeg fik dem med hjem på USB-stik af Morten Ingemann, så de kommer selvfølgelig op igen, fortæller Brian Larsen.

Det er ikke blevet til så mange tegninger fra den landskendte pølsevogn på det seneste, da Morten Ingemann har stoppet sit virke som stamkunde.

- Jeg kom der mest, da Benny ejede stedet. Jeg kom for at få en pølse, men fik også inputs og gode jokes med hjem i bagagen, siger Morten Ingemann.

Det var ikke så meget ejerskiftet, der fik Morten Ingemann til at lægge pølserne på hylden, for han mener, at det er en af byens bedste pølsevogne.

- Det er lidt noget lort med alle de pølser der, man skal jo nærmest otte gange rundt om Damhussøen efter man har spist sådan en. Det var lidt årsagen til, at jeg stoppede med at komme der, forklarer Morten Ingemann.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: