Ikonisk restaurant i København lukker efter 28 år

Den kendte københavner-restaurant Gl. Mønt lukker efter 28 år på adressen af samme navn, men bare rolig. Kokken Claus 'Røde' Christensen åbner noget nyt

Efter 28 år med karry sild og foie gras i lokalerne på Gammel Mønt 41 i Indre By i København er det slut.

Den ikoniske restaurant med samme navn som adressen lukker ned efter 28 år.

Det oplyser chefkok Claus Christensen også kendt som 'Røde Claus' til Berlingske.

- Det er sådan set ikke, fordi jeg ikke gider Gl. Mønt længere, siger Claus Christensen til Berlingske og løfter samtidig sløret for, at et nyt projekt er under opsejling.

Thomas Rode. (Foto: Lars Krabbe) Samfund Mesterkokkens nemme opskrift: Suveræn sandwich med stegt flæsk

Claus Christensen har nemlig planer om at åbne en ny restaurant i Le Sommeliers gamle lokaler på Bredgade. Et stenkast fra Gammel Mønt.

- Det bliver pissespændende, lyder det fra Claus Christensen.

I 28 år har Røde Claus og co. kombineret det danske køkken med det franske på restauranten, der åbnede i 1990 i det røde bindingsværkshus i nummer 41.

I 2005 blev han i en anmeldelse i Politiken beskrevet som 'en institution i dansk gastronomi' og som en kok 'der ser ud om en kok gjorde, før de pumpede jern og klippede sig skallede for at optræde i Euroman. Han er stor og rødmosset og ligner en, der kan give et kram, man aldrig glemmer'.

Den anmeldelse var skrevet af den kendte tv-kok Adam Price, der da også skrev et par pæne ord om selve restauranten.

- På Gammel Mønt kæler køkkenet for en ærlig vare. Portionerne kræver en enorm appetit - det er herremad i ordets bedste betydning, lød det fra Adam Price.

I 2013 blev Claus Christensen kåret til Kokkens Kok, der er de danske kokkes egen hæder til en kollega, der har ydet et arbejde ud over det sædvanlige for dansk gastronomi.