Annonce:
Annonce:

Ikonisk værtshus overlever dødsdom - men fremtiden er fortsat usikker

Værthuset Café Fuglereden i København NV kan nok engang ånde lettet op, efter Københavns Kommune igen har afslået byggeprojekt på grunden

Ejeren af Café Fuglereden må leve med, at fremtiden for hans beværtning fortsat er usikker. Foto: TV 2 Lorry/
Ejeren af Café Fuglereden må leve med, at fremtiden for hans beværtning fortsat er usikker. Foto: TV 2 Lorry/
Annonce:
Følg Samfund

Værthusejer Denniz Batak kan ånde lettet op. For en stund i hvert fald.

Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg har netop afvist at give byggetilladelse til en række ungdomsboliger, der skulle have ligget på den grund i København NV, hvor Denniz Batak driver sit værtshus Café Fuglereden.

Det skriver TV 2 Lorry

Årsagen til afslaget er ifølge kommunen, at bebyggelsesprocenten vil føre til en uhensigtsmæssig fortætning af kvarteret, og at facadelængden i byggeplanen ikke indeholder nok variation.

Usikkerheden, om hvorvidt Café Fuglereden får lov at bestå, er dog ikke ny for Denniz Batak.

- Det er frustrerende. Du ved ikke, hvor du står henne. Jeg ved ikke, om jeg skal fortsætte med et nyt værtshus eller bare finde et nyt job.

Annonce:

- Selvfølgelig er der nogen glade dage i mellem, for vi har stor opbakning, og det er jo faktisk det, der holder en på benene, siger han til TV 2 Lorry.

Jørgen Petersen, der ejer grunden og bygningen, Café Fuglereden ligger i, har to gange tidligere ansøgt om at få lov at bygge ungdomsboliger på grunden på Provstevej. Et byggeprojekt, der vil kræve en dispensation fra den eksisterende lokalplan.

Begge gange har kommunen givet afslag, og begge gange har Jørgen Petersen taget sagen til Planklagenævnet, der har givet ham medhold i klagen og tvunget kommunen til at genbehandle sagen.

Undervejs har lokale beboere mobiliseret sig i en såkaldt 'kampagnegruppe', der har kæmpet for at bevare beværtningen. En af dem der støtter op om det projekt er den faste gæst Vagn Rasmussen.

- Det er et hyggeligt, dejligt sted, og vi skal bevare de gamle bodegaer og værtshuse, som giver hygge i kvarteret, i stedet for at det bare bliver sådan noget betonbyggeri det hele, siger han til TV 2 Lorry.

Annonce:

Ejeren af grunden, Jørgen Petersen, kan på ingen måde forstå kommunens afgørelse.

Ifølge ham har han udgifter for omkring 200.000 kroner, hver gang han skal køre en sag i Planklagenævnet, hvor han altså to gange tidligere har fået medhold i sine klager.

Den nye afgørelse kalder han for 'mere bananrepublik end forvaltningsret', og til TV 2 Lorry oplyser han, at han også agter at tage denne afgørelse til Planklagenævnet, men ønsker ellers ikke at stille op til interview.

På Café Fuglereden kan de altså ånde lettet op for en stund, mens sagen bliver behandlet, og ejeren har fortsat håb for bygningen og beværtningens fremtid.

- Håbet ligger i, at vi ligger i Nordvest. At vi ikke ligger i Hellerup. Opbakningen i Nordvest er stor, siger Denniz Batak.

Sager, der behandles i Planklagenævnet er typisk mellem et halvt og et helt år undervejs.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: