Inden året er omme: Kriseramte PostNord vil fyre 1600 ansatte

Hvis virksomheden skal overleve i fremtiden, kan fyringer ganske enkelt ikke undgås, mener chef for HR i PostNord Danmark

Foto: /ritzau/Bnejamin Nørskov
Foto: /ritzau/Bnejamin Nørskov
Følg Samfund

PostNord Danmark skal sige farvel til hver anden medarbejder – i omegnen af 4.000 mennesker – i løbet af de næste to-tre år. Og de massive fyringsrunder er allerede i fuld gang.

Omtrent 250 ansatte hos den nordiske postgigant fik i juni stukket en fyreseddel i hånden. Endnu flere sagde frivilligt op eller forlod virksomheden af andre årsager. Ifølge referatet fra et bestyrelsesmøde i 3F-Post den 19. juni havde PostNord Danmark en ambition om at skille sig af med i alt 850 medarbejdere alene i juni måned.

Det skriver Fagbladet 3F.

En tilsvarende øvelse finder sted i efteråret, hvor yderligere 800 ansatte ifølge 3F-Post skal fratræde deres stilling. Dermed vil det samlede antal fratrådte og fyrede nå over 1600 i løbet af sommer og efterår. Det endelige antal er dog endnu ikke afklaret, forklarer Hans Erik Lindkvist, chef for HR i PostNord Danmark.

- Det mest præcise, jeg kan sige, er, at vi formentlig også i efterårsmånederne kommer til at afskedige et større antal medarbejdere, siger han.

'Det er opslidende'
HR-chefens udmelding kommer nok ikke som et chok for de ansatte, der er tilbage i PostNord Danmark. For dem er fyringsrunder og usikkerhed om deres fremtidige arbejdsliv nærmest daglig kost.

- For manges vedkommende er det her fyringsrunde nummer ti. Det er opslidende. Man ved aldrig, om man er den næste, der skal fyres. Det skaber rent ud sagt et elendigt arbejdsmiljø, siger Morten Søndergaard, bestyrelsesmedlem i 3F-Post.

En af dem, som har mærket mest til nedskæringerne, er Karina Sørensen. Hun er fællestillidsmand hos Københavns Postcenter (KHC) i Høje Taastrup. Siden marts har hun ad to omgange sagt farvel til 40 af sine kolleger. Det svarer til cirka hver tiende.

- Det slider helt ekstremt på folk herude, og rigtig mange går rundt med en konstant angst og venter bare på at få en fyreseddel stukket i hånden. Det har været vores virkelighed de seneste fem år, siger hun.

Hans Erik Lindkvist fra PostNord Danmark forstår godt medarbejdernes frustrationer og bekymringer. Men hvis virksomheden skal overleve i fremtiden, kan fyringer ganske enkelt ikke undgås, forklarer han:

- Der er ikke noget, vi hellere vil, end ikke at skulle afskedige medarbejdere. Men det er nødvendigt, hvis vi skal sikre en bæredygtig og fornuftig arbejdsplads for dem, der trods alt er tilbage efterfølgende.

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.