Inden hun blev kendt som forførerisk sexsymbol: Unikt foto fra 1946 på auktion

Et negativ af Marilyn Monroe sættes til salg i britisk auktionshus

Et negativ, som viser Marilyn Monroe som 19-årig, inden hun blev kendt, sælges på auktion i weekenden. Foto: Henry Aldridge & Son
Et negativ, som viser Marilyn Monroe som 19-årig, inden hun blev kendt, sælges på auktion i weekenden. Foto: Henry Aldridge & Son

Et unikt foto af Norma Jeane Baker - senere kendt som Marilyn Monroe - er blevet sat til salg ved det britiske auktionshus Henry Aldridge & Son og forventes at indbringe sælgeren mellem 2000 og 3000 britiske pund, som svarer til 20.000-30.000 danske kroner.

Billedet er et negativ, som ifølge auktionshuset er taget 6. marts 1946 på et tidspunkt, hvor Monroe var 19 år og slet ikke endnu var blevet en del af den internationale scene.

På det tidspunkt havde hun mødt en fotograf, og negativet er et såkaldt testskud - et fotografi, der blev taget, inden en række mere formelle fotografier i en serie skulle optages, oplyser auktionshuset.

Det er et af de allerførste professionelle fotografier, der overhovedet er taget af Monroe. Og det blev taget på en lille gade i West Hollywood.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Marilyn Monroe fik senere et portfolio ud af de billeder, som blev taget den dag, og som hun nogle måneder senere præsenterede for Ben Lyon, som var casting-chef hos 20th Century Fox på det tidspunkt. Filmselskabet, hvor Marilyn Monroe fik sin første kontrakt som skuespiller.

I 1954 var Monroe en stjerne. Foto: Rue Des Archives
I 1954 var Monroe en stjerne. Foto: Rue Des Archives
 

Nu kan du købe Marilyns brugte BH

- Dette billede giver et unikt indblik i den unge kvinde, som senere blev et verdensfænomen kendt som Marilyn Monroe. Fotografier af denne type kommer ofte til salg, men den sande værdi af dette billede lyver i og med at det bliver solgt med rettighed til at genoptrykke og distribuere helt som køberen ønsker, siger auktionarius Aldridge om salget.

1952 som pinup-model. Foto: All Over Press
1952 som pinup-model. Foto: All Over Press
 

Monroes frække subway-kjole gik for 24 millioner

Der forventes hammerslag over auktionen lørdag 28. januar.

Sidste år blev en af Monroes kjoler, som hun havde på, da hun sang 'Happy Birthday' til præsident Kennedy, solgt for 4,8 millioner dollar på en auktion i Los Angeles.

Legendarisk Marilyn Monroe-kjole solgt for 33 millioner