Inden vild weekend: - Folk går amok

De danske færger går en travl weekend i møde, hvor gratis overfarter skal sætte skub i det danske ferieliv

Vælg det rette tidspunkt, når du skal med færge! Foto: Morten Bjørn Jensen/Ritzau Scanpix
Vælg det rette tidspunkt, når du skal med færge! Foto: Morten Bjørn Jensen/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Kø, ventetid og utilfredse turister og øboere kan blive virkeligheden, når weekenden kommer, og de feriehungrende danskere skal ud og smage på landets sommer.

- Efter at landet er blevet lukket ned, og man ikke på samme måde kan komme på ferie, er det jo blevet en trend at holde ferie i Danmark, siger Lars Wolfgang Hansen, formand for Småøernes Færgeselskaber, mens han også er overfartsleder mellem Orø og Holbæk.

Og med regeringens sommerpakker, hvor cyklende og gående kan komme gratis med færgerne til de danske øer, kan godt vejr få danskerne til stimle sammen på de hårdtprøvede færger.

- Pakkerne tager det hele til tredje potens. Folk går amok, når det er gratis, siger Lars Wolfgang Hansen og uddyber, at det særligt er sommerhusejere på fastlandet, der vil have en dagstur til en af landets utallige øer.

Særligt på Livø (der har beklageligvis tidligere stået Lyø, red.) fik man for alvor travlt, da man pludselig gik fra 50 til 300 færgerejsende på en enkelt dag.

Opråb!
Det store tryk på færgeruterne har blandt andet resulteret i, at fastboere på øen er blevet afvist, da færgerne har været fyldt. Derfor kommer Wolfgang Hansen med en bestemt opfordring til turisterne.

- Vi sejler fra solopgang til solnedgang, så lad nu være med at kom 11.30 alle sammen. Fordel jer lidt. Selvfølgelig skal man over og støtte ismanden på øerne, men ikke alle på samme tid.

I sommermånederne er det ikke uvant, at der er fart på færgerovergangene, men ifølge Wolfgang Hansen er det første gang, at man har set det så tidligt på sommeren.

Normalt kommer rush-hour først i uge 29 og 30.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.