Indiens Modi: Om 1000 dage skal alle byer have strøm

18.500 indiske landsbyer har ikke elektricitet, siger premierminister Narendra Modi på selvstændighedsdagen

På Indiens selvstændighedsdag sætter landets premierminister, Narendra Modi, en 1000-dages deadline for, hvornår alle Indiens landsbyer skal have elektricitet.

Modi opfordrer ifølge nyhedsbureauet AFP myndigheder med ansvar for strømføring til at sikre, at millioner af mennesker hurtigst muligt kobles på det elektriske net.

- Selv efter så mange årtier med selvstændighed er der 18.500 landsbyer i Indien, som ikke har elektricitet, siger premierministeren i en tale med fokus på at bekæmpe fattigdom.

Lørdag fejrer Indien landets uafhængighed fra britisk styre i 1947.

- Jeg opfordrer staterne og alle andre interessenter til at opkoble alle disse landsbyer til det elektriske system inden 1000 dage, siger han fra fæstningsvoldene på New Delhis berømte Røde Fort.

Den højreorienterede Modi blev for over et år siden valgt til premierminister på en bølge af optimistisk tro på, at han ville genoprette landets økonomi. Men han er blevet kritiseret for at gøre for lidt for at hjælpe nationens fattigste.

Lørdag siger han i sin tale, at det dog er lykkes hans regering at gøre det muligt for 170 millioner fattige mennesker at åbne en bankkonto.

- Finansiel inklusion af de fattige har været en prioritet, og i årtier er det kun blevet ved snakken. Men jeg er stolt af, at vi har inkluderet 170 millioner fattige mennesker i Indiens banksystem. Vi har holdt vores løfte, siger han.

- De fattige er bunden af en udviklings-pyramide, og vi er nødt til at styrke bunden af den pyramide. Hvis den styrkes, kan ingen stoppe os, siger han.

12 kommentarer
Vis kommentarer