Indisk børnebog om store ledere: Gandhi, Mandela, Obama og HITLER

'Store ledere, som vil inspirere dig'. Sådan lyder beskrivelsen af en børnebog udgivet af det indiske forlag Pegasus, hvilket ikke er blevet lige vel modtaget af alle, da Adolf Hitler er afbilledet på forsiden

Foto: PR
Foto: PR
Følg Samfund

En børnebog, der på en pædagogisk måde forklarer, hvorfor Adolf Hitlers evner som leder og taler påvirkede de tyske masser.

Det lyder måske ikke umiddelbart som et oplagt koncept.

Men ikke desto mindre er det, hvad et af kapitlerne i bogen 'Great Leaders' er dedikeret til.

På det indiske forlag Pegasus' hjemmeside blev bogen markedsført med beskrivelserne: 'Store ledere, som vil inspirere dig' om ledere, der har 'dedikeret deres liv til deres land og folk'

På forsiden af bogen er Adolf Hitler afbilledet side om side med Nelson Mandela, Mahatma Gandhi og Barack Obama.

En kontekst ikke alle synes rammer helt plet.

- At placere Hitler sammen med i sandhed store humanitære og politiske ledere er en vederstyggelighed, der kun bliver forværret af, at målgruppen er unge og børn, der ingen viden har om verdenshistorien og etik, sagde Abraham Cooper fra Simon Wiesenthal, som er en international jødisk organisation for menneskerettigheder.

I en email til den amerikanske avis New York Times, skrev en repræsentant for forlaget, at 'Hitler bliver brugt i bogen, fordi han ligesom Nelson Mandela, Mahatma Gandhi og Barack Obama har haft stor indflydelse.

- Vi taler ikke om måden, han gjorde det på eller hans syn på verden. Vi skriver ikke, om han var en god eller dårlig leder. Vi beskriver blot hvor magtfuld han var som leder, skriver Annshu Juneja.

Bogen er ikke længere tilgængelig på forlagets hjemmeside.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+