Indisk minister uddeler bat til nygifte kvinder: - Så kan I slå jeres fulde mænd

En indisk minister gav i weekenden hundredvis af bat til brude. På den måde kan de forsvare sig mod voldelige ægtemænd

Uddelingen skete ved et massebryllup i Indien i weekenden. Arkivfoto: AP
Uddelingen skete ved et massebryllup i Indien i weekenden. Arkivfoto: AP

Næsten 700 indiske brude fik i weekenden en noget utraditionel bryllupsgave af en af landets ministre Gopal Bhargava.

Hvor vi andre er vant til sovseskåle og kurophold i gave, fik kvinderne i stedet bat lavet af træ af ministeren. Det gjorde de med forklaringen: 'Til at slå fuldebøtter' og 'politiet vil ikke sige noget til det'.

Det skriver The Guardian.

Gopal Bhargave tilføjede, at kvinderne bør tale med deres mænd inden de slår dem. Men hvis de fulde eller voldelige ægtemænd ikke kunne tales til fornuft, så:

- Kan man bare lade træ-battet overtage samtalen, sagde ministeren.

Skal forebygge vold
Indien er plaget af husspektakler, og uddelingen af bat skal ifølge myndighederne i landet fungere som et præventivt middel mod den hjemlige vold, der ofte kommer, efter mændene har været på druk.

- Kvinder siger, at når deres ægtemænd bliver fulde, så bliver de voldelige. Vores mening er ikke at få kvinder til faktisk at bruge battene, men vi håber, at battene kan forebygge vold, siger Gopal Bhargava.

Det er da heller ikke 'kun' meningen, at de 700 brude, der blev gift ved et massebryllup i weekenden, skal have et bat. Ministeren har bestilt 10.000 i alt, som skal sendes ud til nygifte kvinder.

Politisk er alkohol et varmt emne i Indien, hvor det ofte diskuteres, om man skal nedsætte love imod alkohol. De forslag har især været populære blandt kvinderne, skriver The Guardian.