Annonce:
Annonce:

Indsamling til kræftforskning sætter rekord med 170 millioner

Knæk Cancer-kampagne giver Kræftens Bekæmpelse knap 170 millioner kroner, som fordeles på over 40 projekter

TV 2 har ugen igennem haft fokus på cancer i flere programmer i anledning af Knæk Cancer-indsamlingen. Foto er fra en særudgave af
TV 2 har ugen igennem haft fokus på cancer i flere programmer i anledning af Knæk Cancer-indsamlingen. Foto er fra en særudgave af "Vild med dans" fredag på Det Kongelige Teater, hvor der blev samlet ind til kampagnen. I alt blev der i ugens løn indsamlet næsten 170 millioner kroner, oplyser Kræftens Bekæmpelse. Dermed overgås det tidligere rekordbeløb fra 2016 på 163 millioner kroner. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

Gennem hele ugen er der blevet samlet penge ind til Knæk Cancer-kampagnen, og det totale beløb endte på næsten 170 millioner kroner.

Det er det højeste nogensinde, oplyser Kræftens Bekæmpelse i en pressemeddelelse natten til søndag.

Den tidligere rekord lød på 163 millioner kroner og stammer fra 2016. Dette års beløb er også væsentligt højere end i 2020, da der blev indsamlet 139 millioner kroner

De næsten 170 millioner kroner i år bliver fordelt på over 40 nye projekter.

- Vi er dybt taknemmelige over det fantastiske engagement, danskerne igen i år har vist under Knæk Cancer - både økonomisk og menneskeligt. Det er utroligt imponerende, hvordan kreativiteten blomstrer, og hele landet står sammen. Det er Danmark, når vi er bedst, siger Jesper Fisker, administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse, i en pressemeddelelse.

Annonce:

Artiklen fortsætter efter videoen ...

Tv-vært Hans Pilgaard havde en god nyhed med på den røde løber til Knæk Cancer

Som tilfældet også har været de forudgående år, har TV 2 i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse dedikeret den seneste uge til kampagnen med fokus på blandt andet senfølger, diagnoser samt nye behandlingsmetoder og forskning.

- Kræft rammer hver tredje dansker, og dermed kender vi alle familiemedlemmer eller venner, som er ramt af sygdommen. Indsatsen mod kræft er blevet en folkesag, og Danmark har igen leveret en fantastisk opbakning til at knække cancer, siger TV 2's indholdsdirektør, Lotte Lindegaard, i pressemeddelelsen.

Fordelingen af millionerne på temaer og projekter har Kræftens Bekæmpelse på forhånd lagt fast, og 'en lang række forskere vil de kommende uger få at vide, at de får penge fra Knæk Cancer og kan sætte gang i arbejdet', skriver organisationen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politiet udskrev snydebøder og bør undersøge dem
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: