Indsamling til politibetjent: Pengene strømmer ind

Indsamlingen til den kvæstede politimand, der blev skudt på Christiania i starten af måneden, har fået overvældende mange bidrag

Den 25-årige gerningsmand Mesa Hodzic får hjertemassage og køres væk efter at være blevet skudt. Forinden havde han skudt den betjent, som den økonomiske støtte nu strømmer ind til. (Privatoptagelser)
Følg Samfund

Det startede som en indsamling blandt den sårede betjents tidligere kollegaer. Ole Madsen, der også førhen har arbejdet sammen med betjenten, fik den idé at sprede budskabet blandt endnu flere i politiet.

- Mange betjente var dybt berørte af hændelsen, og jeg tænkte, at flere sikkert ønskede at støtte indsamlingen, siger Ole Madsen til Ekstra Bladet.

Skudepisoden på Christiania fandt sted onsdag, og fredag startede Ole Madsen indsamlingen.

- Allerede søndag kunne jeg se, at det gik rigtig hurtigt. Der kom overførsler fra personer alle mulige steder fra - også fra folk uden for politiet, siger Ole Madsen.

Derfor søgte han tilladelse hos Indsamlingsnævnet, og indsamlingen kunne tage fart. Der blev oprettet en Facebookgruppe, og offentligheden fik for alvor kendskab til initiativet.

En halv til en hel million
Siden da er det strømmet ind med penge. Dog ikke nok til at runde en million.

- Vi ligger mellem en halv og en hel million, fortæller Ole Madsen, der ikke vil afsløre det eksakte beløb, før indsamlingen er slut.

Pengene skal gå til den sårede betjent og hans familie. Kæresten er højgravid, og skal føde om få uger.

- I starten var donationerne mest tiltænkt kæresten i den svære tid, men som puljen voksede, besluttede vi, at det også skulle gå til genoptræning til den sårede betjent, siger Ole Madsen.

Ole Madsen har haft kontakt til kærestens bror, der har takket for støtten på familiens vegne.

- Hans stemme knækkede under samtalen, da han fortalte, at familien var meget taknemmelig, siger Ole Madsen.

Søde ord og roser
Det er ikke kun de mange donationer, der har været overvældende, men også de opmuntrende beskeder, som mange har sendt.

- Reaktionerne på indsamlingen har været så flot. Vi har modtaget mange rørende beskeder, og vi er super glade for opbakningen. Både den der har været til den sårede betjent, men også den, der har været til politiet generelt, siger Ole Madsen og fortsætter:

- Vi er ikke vant til, at folk er positive omkring politiet, så det skaber et helt særligt sammenhold, at vi får den her respons.

Indsamlingen
Indsamlingen slutter den 2. oktober. Her vil Ole Madsen sammen med de øvrige indsamlere afsløre, hvor meget der er samlet ind. I samme ombæring vil de også løfte sløret for en anden overraskelse.

- Vi har samlet de beskeder, som folk har sendt med, når de har doneret penge. Hvad de skal bruges til, får I at se den 2. oktober, siger Ole Madsen.

Endnu uvist
Der er endnu ingen nye meldinger om den sårede betjent, der for 20 dage siden blev skudt i hovedet under en rutineopgave på Christiania.

- Vi ved ikke engang, om han har været vågen. Jeg ved af erfaring, at det kan være meget tvivlsomt med hovedtraumer. Det kan være fremgang, som hurtigt kan vende igen, siger Ole Madsen.

Ifølge Jyllands-Posten er betjentens tilstand fortsat kritisk - men stabil.

Her kan du se folks rørende beskeder
I Facebookgruppen 'Indsamling til såret politibetjent' har mange skrevet små hilsner.

- Da min søn Jannik på 8 år hørte, at der var en god politimand, der var blevet skudt af en ond mand, ville han gerne hjælpe, skriver en Lisbeth.

- Tænker på jeres sårede kollega og håber, han snart vågner og bliver helt rask. Tak til hver og en af jer for at passe på os. I er det fundament, landet hviler på, skriver Lene.

- Tænder lys hverdag og sender bøn og varme tanker afsted. Håber snart på , at høre godt nyt, lyder det fra
en tredje.

Christianias beboere besluttede efter den voldsomme episode at rive boderne i Pusher Street ned, kun få dage senere. Se de historiske billeder her. (Video: Julie Nolsöe/Tariq Mikkel Khan)

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.