Indsatte i norsk fængsel: Bare lad Breivik gå frit rundt

De indsatte kommer ikke til at tale med Anders Breivik, men han må gerne gå rundt, siger fængselstalsmand

De indsatte i Skien fængsel, hvor Anders Behring Breivik afsoner, har ingen indvendinger mod, hvis den dømte massemorder kommer til at gå frit rundt.

Breivik fik onsdag delvist medhold i sin sag mod den norske stat, idet Oslo Tingrett kom frem til, at hans forhold i fængslet er i strid med menneskerettighederne.

Retten siger, at kriminalforsorgen skal søge for, at Breivik ser andre mennesker under sin afsoning.

- Bare lad ham gå frit, siger en talsperson for de indsatte ifølge NRK.

Ifølge talsmanden i fængslet bliver det næppe en hyggelig oplevelse for massemorderen, når han møder de andre indsatte.

- Der er ikke mange, som kommer til at tale med ham. Vi taler ikke meget om ham, for vi er trætte af ham - slet og ret. Han er fange, og han er en skidt mand. Så enkelt er det, siger talsmanden.

Ingen tager skade af et "lag tæsk" af og til, uddyber talsmanden. Han føler sig overbevist om, at de indsatte har deres egen frihed for kær til at overveje drab på massemorderen.

Hidtil har Anders Behring Breivik været overladt til sig selv i 22-23 timer i døgnet. Han er siden sin anholdelse blevet udsat for adskillige kropsvisiteringer i nøgen tilstand, og han har fået håndjern på over 3000 gange.

Det er disse forhold, massemorderen har klaget over.

Byretten kom frem til, at Breiviks rettigheder krænkes i henhold til den europæiske menneskerettighedskonventions artikel tre, som siger, at ingen må udsættes for tortur eller umenneskelig eller nedværdigende behandling eller straf.

Den norske stat kan anke dommen.

Breivik blev idømt 21 års forvaring for drab på 77 mennesker i Oslo og på Utøya i 2011.

4 kommentarer
Vis kommentarer