Annonce:
Annonce:

Indvandrerbørn med ADHD får mindre behandling end danskere

Selvom børn med indvandrerbaggrund formentlig lige så ofte har ADHD som danskere, får de sjældnere medicin

Annonce:
Følg Samfund

Det er overraskende få indvandrerbørn, der får behandling for deres ADHD.

For selvom børn i indvandrerfamilier har ligeså meget ADHD som etnisk danske børn, får kun omkring en fjerdedel af dem behandling, skriver Radio24syv.

Det bekymrer flere eksperter, som mener, at forskellen kan være kulturel betinget. Det gælder blandt andre overlæge og dr. med Anne Mette Skovgaard fra Afdeling for Social Medicin ved Københavns Universitet.

- Vi har undersøgt medicinforbruget, og den lavere forekomst hos indvandrerbørn kan blandt andet afspejle, at der er en anden holdning til at give medicin for psykiske vanskeligheder i indvandrerkredse, siger hun til Radio24syv.

Hun peger også på, at ikke-etniske danskere har et andet lægekontaktmønster og i flere tilfælde stigmatiserer psykiske problemer, ligesom sprogvanskeligheder kan spille ind.

Annonce:

- Det mest bekymrende er jo, hvis der findes nogle børn, som ikke får den behandling, de ville kunne have gavn af, for så får de ikke optimale muligheder for at klare sig i skolen, siger Anne Mette Skovgaard til Radio24syv.

Forskellen på ADHD-behandlingen er størst i familier med kort eller ingen uddannelse. Her får indvandrerbørnene kun en femtedel medicinsk behandling, og det skyldes uvidenhed, mener integrationskonsulent, Iman Ahmad.

- Nogle forældre er analfabeter og har aldrig hørt om ADHD. Når de hører, at pædagoger vil have deres barn undersøgt, så forestiller de sig, at barnet skal i specialskole eller på institution med mongoler, siger Ahmad til Radio24syv.

Københavns Kommune har over to år bevilget Iman Ahmad cirka 300.000 kroner til at styrke selvtilliden i indvandrerbørn med Aspergers, autisme og ADHD ved hjælp af yoga, svømning og anden bevægelse.

Annonce:

Projektet 'Motion for børn med særlige behov' udløber til juli. Der har været fin tilslutning fra familier med ADHD-børn, men samtlige deltagere har været etnisk danske - projektet har ikke hjulpet et eneste barn med indvandrerbaggrund, der ellers var målgruppen.

ADHD-foreningen har gennem de seneste år været opmærksomme på, at mange indvandrere med ADHD ikke er i behandling.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: