Influencer beskyldt for racisme efter opslag om sengetæppe

'Jeg kunne tie stille, som mange af jer foreslog, og ikke svare på nogen af disse kommentarer, men sådan er jeg ikke'

Mode- og Kmart-bloggeren langer nu ud efter de 'trolls' der har kaldt hende racist og 'white supemacist'. Privatfoto: Instagram/@thekmartlover
Mode- og Kmart-bloggeren langer nu ud efter de 'trolls' der har kaldt hende racist og 'white supemacist'. Privatfoto: Instagram/@thekmartlover

Instagram-influenceren The Kmart Lover, der også går under navnet Claire på Instagram, havnede i strid modvind efter at have lagt et opslag op, hvor hun promoverer et sengetæppe.

Den tasmanske kvinde har 112.000 følgere på Instagram, hvor hun deler billeder af varer fra møbelkæden Kmart, der har hovedsæde i Illinois i USA.

Til opslaget om kædens sengetæppe, der har navnet 'White Waffle Quilt' skrev hun blandt andet ordene 'white is right' (hvid er rigtigt, red.) i sin reklametekst på det sociale medie.

Dén formulering gav meget hurtigt bagslag, da flere af den tasmanske kvindes følgere anklagede hende for at være racist.

Det skriver blandt andre det australske medie news.com.au.

Efterfølgende har The Kmart Lover ændret teksten i sit opslag, men ifølge det australske medie lagde hun efterfølgende en såkaldt 'story' ud, hvor hun fortalte om hvor påvirket hun var blevet af at blive beskyldt for at være racist.

'Jeg er ikke racist. Jeg ville bare tale om et forbandet dyne-cover, og det gør ondt. Det gør ondt på mig. Jeg bruger tid på den her side. Det er min side, lød det fra influenceren, der fortsatte.

'Jeg får ikke løn for at fortælle jer, hvor en vare kommer fra. Jeg får ikke løn for at give jer et swipe-up-link. Jeg får ikke løn for at vise jer, hvad det matcher med, og så mange af jer spørger om den slags, og jeg giver mit svar på det.

Desuden har hun lagt et nyt billede op, hvor hun sidder på sengen beklædt med det samme hvide sengetæppe.

'Blot en pige på en seng i hvad hun betragter som et cool outfit, deler sin kærlighed til hjemme-styling og mode'..

'I denne uge blev jeg trollet for at være racist fordi jeg sagde 'white is right' om det udvalgte dyne-cover', skriver hun i det nye opslag, hvor hun også forklarer, at hun efter shitstormen nu har besluttet at sige fra over for online-mobberne for at vise, at trolling ikke er i orden.

'Jeg kunne tie stille, som mange af jer foreslog, og ikke svare på nogen af disse kommentarer, men sådan er jeg ikke. Jeg er stærk. Jeg er uafhængig og jeg siger fra over for den lille minoritet af samfundet, som mener, at den opførsel er ok, for det er den ikke', skriver hun.

26 kommentarer
Vis kommentarer