Annonce:
Annonce:

Influenza måske skyld i stilstand i levetid

Middellevetiden for danskere er ikke steget det seneste år. Det skyldes måske influenza

Annonce:
Følg Samfund

For første gang i en årrække er den gennemsnitlige levealder i Danmark ikke steget.

Det oplyser Danmarks Statistik.

Dermed er middellevetiden fortsat 79,0 år for mænd og 82,9 år for kvinder.

Ifølge statistiktjenesten kan en del af forklaringen på, at levealderen ikke er steget, være, at Danmark sidste forår var ramt af en større influenzaepidemi. Her ramte en anden influenza end den, der var blevet vaccineret imod.

'Det kan være med til at forklare den stagnerende udvikling i middellevetiden, idet svage ældres dødelighed stiger, når en influenzaepidemi rammer,' skriver Danmarks Statistik.

Dermed bygger det seneste år ikke på den udvikling, der ellers har været. Siden starten af 1990'erne er den gennemsnitlige levealder for mænd nemlig steget hvert år med 0,25 år, mens den for kvinders vedkommende er steget med 0,19 år.

Danmarks Statistik oplyste mandag, at der i 2018 døde flere mennesker, end der har gjort i 11 år, og at der i marts alene døde 5683 mennesker, hvilket kun er overgået af januar 2009, hvor der døde 5741 mennesker.

Netop den føromtalte influenza menes at være skyld i de mange dødsfald i marts, mens der også i juli døde flere end året før, hvilket formentlig kan forklares med den varme sommer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

... Se billederne

Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: