Ingen andre gjorde noget: Mohamed og Abdi hjalp ulykkelige Lissi

To unge mænd trådte med det samme til, da Lissi Sørensen havde brug for hjælp

Billedet af Abdi, Lissi og Mohamed hænger allerede i Lissis bolig og i plejehjemmets opholdsstue (Foto: Fakri Koleilat)
Billedet af Abdi, Lissi og Mohamed hænger allerede i Lissis bolig og i plejehjemmets opholdsstue (Foto: Fakri Koleilat)

Mohamed og Abdi gjorde dagens gode gerning, da de hjalp plejehjemsbeboeren Lissi hjem. Det skriver stiften.dk.

Lissi Sørensen fra Risskov havde været en tur i banken inde i Aarhus centrum, da hun pludselig ikke kunne finde den vogn, der skulle køre hende hjem igen til plejehjemmet.

Hun gik derfor rundt i den bagende sol og spurgte folk om hjælp til at finde vognen, men ingen kunne hjælpe. Efter et par timer var Lissi dårlig af varmen og dybt ulykkelig over ikke at kunne komme hjem, men så fik Abdi og Mohamed øje på hende.

- Min kammerat Abdi fandt Lissi, mens jeg stod i kø til banken. Folk gik bare lige forbi hende, og det var meget varmt. Det var tydeligt, at hun ikke havde det godt og havde brug for hjælp, fortæller Mohamed Mohamud Mohamed til Ekstra Bladet.

Mohamed var egentlig på vej på arbejde, men de to unge mænd besluttede sig for at tage rollatoren med i bagagerummet og køre hende hjem.

- Hun var vildt overrasket og glad over at vi ville køre hende, fortæller Mohamed, der til dagligt arbejder som netværksoperatør hos Stofa.

Lissi Sørensen selv er dybt taknemmelig over Mohamed og Abdis hjælp.

- Der var ingen andre, der tilbød mig hjælp, men de gav mig noget at drikke, og vi fik os en god snak på vejen hjem. Jeg syntes jo, at det var vældig fornemt, men de sagde bare, at det er sådan, man behandler ældre dér, hvor de kommer fra, siger Lissi Sørensen til stiften.dk.

Hos Plejeboligerne Hedevej er forstander Ann Toustrup Eriksen også imponeret over de unge mænds handlekraft.

-  Jeg blev simpelthen så glad, da de kom. Det mest fantastiske var, at Mohamed og Abdi selv var helt vildt glade. Det er sjældent jeg har oplevet noget lignende. De kunne godt selv mærke, at de havde gjort en god gerning, for Lissi var virkelig på den, siger Ann Toustrup Eriksen til Ekstra Bladet.

Selv er Mohamed meget beskeden over sin og kammeratens gode gerning.

- Jeg tror, alle ville have gjort det, men ikke alle har tid til at hjælpe. Det er fedt at opleve, at sådan en lille ting kan gøre andre så glade, siger han.

124 kommentarer
Vis kommentarer