Ingen kommunale kroner til Grimhøj-moskéen

Aarhus Kommune oplyser, at ingen foreninger på Grimhøjvej modtager støtte

Mosken på Grimhøjvej i Aarhus Vest modtager ingen offentlige kroner fra Aarhus Kommune. (Foto: Ernst van Norde)
Mosken på Grimhøjvej i Aarhus Vest modtager ingen offentlige kroner fra Aarhus Kommune. (Foto: Ernst van Norde)

Den kontroversielle moské på Grimhøjvej i det vestlige Aarhus modtager ingen kommunale støttekroner. Det oplyser rådmanden for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad.

Støjberg raser mod Grimhøjmoskéen. (Foto: Jens Dresling) Dansk politik Inger Støjberg: Luk Grimhøjmoské for stening-prædiken

Abu Bilal, der er imam i Grimhøjmoskeen mener, at der i orden at bruge stening eller pisk, hvis en kvinde har været utro eller haft sex før ægteskabet (Foto: POLFOTO). 112 DF: Grimhøjmoskeen skal forbydes!

Rådmanden bad Sport- og Fritidsforvaltningen i Aarhus om at undersøge, om moskeen modtager støtte på baggrund af en dokumentar på TV2, som bl.a. afslører, at imamen Abu Bilal prædiker om stening af utro kvinder.

Når en imam fra Grimhøjmoskéen ved Aarhus underviser en gruppe kvinder i, at utroskab skal straffes med stening eller piskeslag, er der blot tale om helt almindelig undervisning i koranens tekster, siger formanden for Grimhøjmoskéen, Oussama El-Saadi. (Foto: Ernst van Norde) 112 Grimhøjmoské: Bland jer udenom

Grimhøj-moskeens Abu Bilal underviser i straf for utroskab. (Foto: Casper Dalhoff) 112 Politiet går ind i sagen om Grimhøjmoskeen

- Jeg er bestyrtet over de oplysninger, der er kommet frem i dokumentaren. Samtidig ryster det mig, at moskéen bruger sine ressourcer på aktiviteter, der strider så meget mod danske værdier. Det undrer og ærgrer mig, at Grimhøj-moskéen bruger ressourcer og kræfter på noget, der på ingen måde hører til i Danmark, i stedet for at fokusere på, hvordan de kan skabe bedre integration, siger Rabih Azad-Ahmad.

Grimhøj-moskeens Abu Bilal underviser i straf for utroskab. (Foto: Casper Dalhoff) 112 Medie: Grimhøj-imam underviser muslimer om stening og pisk

Den muslimske forening 'Lighed og Broderskab' har tidligere modtaget 1.3 mio. kr. i offentlige tilskud, men i 2014 blev kommunens støtte gransket, og efterfølgende blev foreningen bedt om at tilbagebetale 124.156 kr. for 2012 og 2013, da støtten var baseret på for høje og usikre medlemstal.

Tilskud til lokalerne ophørte med udgangen af 2012, da foreningen stoppede med at bruge sine primære lokaler på Grimhøjvej 15. Lighed og Broderskab fik i juni 2014 stoppet sin aktivitetsstøtte for 2014/15.

Ifølge politisk ordfører for Socialdemokraterne i Aarhus, Peter Udengaard, er foreningen på Grimhøjvej i øjeblikket ved at tilbagebetale den uberettigede støtte.

55 kommentarer
Vis kommentarer