Ingen nye coronadødsfald i Danmark: Færre indlagte

Antallet af indlagte fortsætter med at falde, og der er ikke nogen nye coronadødsfald i Danmark

Statens Serum Institut har ændret måden at opgøre antallet af indlagte med coronavirus. Med den nye opgørelsesmetode er der 39 indlagte, hvilket ifølge opgørelsen er fire færre end tirsdag. (Arkivfoto). Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Statens Serum Institut har ændret måden at opgøre antallet af indlagte med coronavirus. Med den nye opgørelsesmetode er der 39 indlagte, hvilket ifølge opgørelsen er fire færre end tirsdag. (Arkivfoto). Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Antallet af indlagte med coronavirus falder, og der er ikke registreret nogle nye coronarelaterede dødsfald, viser den daglige opdatering fra Statens Serum Institut onsdag.

Der er i alt 598 dødsfald, der relateres til sygdommen Covid-19, i Danmark.

Statens Serum Institut har ændret måden at opgøre antallet af indlagte med coronavirus.

Med den nye opgørelsesmetode er der 39 indlagte, hvilket ifølge opgørelsen er fire færre end tirsdag.

Tirsdagens daglige opdatering fulgte den tidligere opgørelsesmetode og viste, at der var 60 indlagte. Men den metode er altså kasseret.

Der er seks personer, der er indlagt på en intensiv afdeling. Af dem er fire personer lagt i respirator.

Tallene viser ifølge virolog ved Københavns Universitet Allan Randrup Thomsen, at det tegner 'rigtig godt' i Danmark.

- Og det viser, at vi stort set har epidemien under kontrol. Når jeg siger stort set, så er det, fordi vi stadig har de her knaster et par stedet i landet.

- Vi har et hængeparti med smittede i forbindelse med demonstrationen for en god uges tid siden (i København, red.), og så har vi den lokale situation i Hjørring, hvor der er et udbrud. Så der er sådan nogle småudbrud rundtomkring. Og det er nok sådan, som vi skal forvente at se det fremover, siger han.

Der er blevet konstateret et smitteudbrud af coronasmitte i Hjørring.

Her har der været smittede elever på to skoler. Også ældreplejen i kommunen har været ramt af virusset.

Demonstrationen, Allan Randrup Thomsen henviser til, foregik i København søndag 7. juni. Der var flere end 15.000 deltagere ved demonstrationen, som var for sortes rettigheder.

Tirsdag blev det bekræftet, at mindst én deltager ved demonstrationen er testet positiv for coronavirus.

Statens Serum Institut kalder den nye opgørelsesmetode er mere præcis, da den i højere grad tager højde for, at personer kan være indlagt med andet end coronavirus.

I den nye metode er en coronaindlæggelse eksempelvis defineret som en indlæggelse inden for 14 dage efter en positiv coronatest.

Det vil sige, at personer, der indlægges mere end 14 dage efter en positiv test, ikke længere vil indgå i opgørelsen. Det skyldes, at indlæggelsen sandsynligvis ikke længere skyldes coronavirus, lyder det.

Genindlæggelser, der sker mere end 14 dage efter den positive prøve, vil heller ikke længere blive medtaget.

Desuden betyder ændringen, at hvis en patient stadig er indlagt efter 90 dage fra den positive prøve, så antages det, at indlæggelsen ikke er på grund af coronavirus.

Tidligere har der ikke været nogen grænse for, hvornår en indlagt, der på et tidspunkt er blevet konstateret smittet med coronavirus, ikke længere vil indgå i coronastatistikken.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind