Ingen udsigt til varme igen: Nu kommer koldfronten

Det er slut med de varme temperaturer, mange har kunne nyde godt af i efterårsferien

Ingen udsigt til varme igen: Nu kommer koldfronten

Vejret torsdag og i weekenden ser ud til at blive køligere, men tørt. Og når mange vender tilbage på arbejde eller i skole mandag efter efterårsferien, kommer det efterårsvejr, vi alle kender. Se DMI's månedsprognose her.

En koldfront kommer over landet natten til torsdag, og det betyder, at vi må vinke farvel til de varme dage med temperaturer op imod 20 grader.

- Koldfronten afslutter vores periode med varmt vejr. Den giver ikke særlig meget regn, men temperaturen falder. Det bliver højest 15 grader i morgen, torsdag, siger DMI's vagthavende meteorolog Steen Rasmussen til Ekstra Bladet.

Torsdag bliver det mellem 12 og 15 grader, og der vil i den sydøstlige del af landet i landet være småregn og tåge tidligt på dagen.

- Men der kommer sol i morgen. Så det bliver ikke så ringe endda. Temperaturen bliver bare ikke så høje, som de har været de seneste dage, men solen kan stadig godt varme lidt i kinderne, selvom det bliver køligere, siger Steen Rasmussen.

Endnu en koldfront
Vejret torsdag og i weekenden ser ud til at blive køligere, men tørt. Og når mange vender tilbage på arbejde eller i skole mandag efter efterårsferien, kommer det efterårsvejr, vi alle kender.

- Der er ikke udsigt til varme igen. Efterhånden bliver det mere blæsende, når vi nærmer os natten til mandag, hvor der kommer endnu en koldfront, og niveauet den kommende tid kommer til at være mellem 10 og 15 grader, siger den vagthavende meteorolog.

Drastisk vejrskifte: Nu kommer 'hvide vinterlige byger'

De køligere temperaturer og mere skiftende vejr med blæst og byger fortsætter til onsdag, hvorefter DMI's vejrprognose bliver mere usikker.

Men varmere bliver det nok ikke. Der er endda en sandsynlighed for, at der sidst på måneden kommer hvide vinterlige byger, hvor der er slud, hagl eller sne i bygerne.

- Der skal vi helt hen til månedsskiftet, så der er tid endnu. Det ser ikke ud til, at det bliver ekstremt koldt, så hvis der falder noget sne, bliver det nok ikke liggende. Det vil i hvert fald hurtigt forsvinde igen. Så der er ikke grund til panik endnu, siger Steen Rasmussen.