Inger vil køre tværs over landet i kørestol: Har en særlig mission

10 kilometer om dagen: Godt en måned regner Inger Pedersen med, det vil tage hende at nå Bornholm og Folkemødet, hvor politikerne skal have klar besked

66-årige Inger har fart på - for hun skal overlevere politikerne en opsang! (Optagelser: René Schütze/redigering: Mikkel Cramon)

Dækkene er pumpet op. Humøret er højt og kursen er sat så direkte mod Bornholm, som det nu er muligt.

66-årige Inger Pedersen fra Byrum på Læsø besluttede sig for nylig for, at hun vil køre til Folkemøde på Bornholm i sin kørestol.

- Og det hele er hånddrevet. Vablerne har jeg undgået indtil nu. Jeg har handsker med, beretter Inger Pedersen til Ekstra Bladet.

Foto: Rene Schütze
Foto: Rene Schütze
 

Hun indledte turen fra Læsø den 1. maj og kort efter røg hun ud af kørestolen ved et uheld. Men det har ikke bremset kvinden, som regner med at bruge omkring en måned på at trille de cirka 543 kilometer gennem Jylland og over Sjælland.

Tre færgeture hører dog med til den firehjulede ekspedition, så en del af de mange kilometer kommer til at foregå til havs.

Græd over hjælpsomhed
- Jeg regner med at køre omkring ti kilometer om dagen. Jeg overnatter hos venner og bekendte og folk fra Facebook, som har lovet at hjælpe, fortæller Inger Pedersen.

Inger Pedersen skrev om sin kommende udflugt på Facebook.

- I løbet af få timer strømmede det ind med hilsener fra folk, som gerne vil hjælpe mig. Jeg gjorde det ikke for at få opmærksomhed. Men jeg må indrømme, at jeg græd, da jeg så hvor mange, som omgående tilbød deres hjælp.

Mistede sit ben
Inger Pedersen mistede for fire år siden sit ene ben under en operation. Operationen skete kort før, at hun skulle have været af sted til det populære folkemøde på Bornholm.

- Lige siden har jeg gerne villet til Bornholm. Og nu føler jeg mig tryg nok i kørestolen til at tage turen derover. Samtidig vil jeg gerne have nogle udfordringer.

Og så får jeg jo også masser af motion, griner Inger Pedersen.

Den 66-årige kvinde har investeret i et plastik-bækken, hvis hun skulle blive alt for trængende.

- Når man skal, så skal man som bekendt. Jeg kan selv klare mig og forsøger at bruge de offentlige toiletter på ruten. Ellers må jeg bruge bækkenet.

Forbereder spørgsmål
Inger Pedersens familie bakker op om det usædvanlige projekt.

- Jeg har tre voksne børn, som bor i København. De støtter mig alle og sender hilsener og ringer hele tiden.

Inger Pedersen har sin iPad med på turen og vil fortsat gerne i kontakt med potentielle 'hjælpere.'

- Jeg bruger turen til Bornholm på at forberede spørgsmål til politikerne, forklarer Inger Pedersen.

Hjemturen fra Bornholm kommer dog til at foregå med færge og tog.

Foto: Rene Schütze
Foto: Rene Schütze