Inges glade sommerlejr: Nu er der TOTALT booket op

Det er væltet ind med tilmeldinger til gratis sommerlejr for udsatte børn, efter Ekstra Bladet tirsdag fortalte, at det kneb med at finde fattige børn i Danmark

Der bliver fyldt op i feriekolonien Skovvængehus mellem 13. og 19. juli. (Foto: Den Glade Sommerlejr)
Der bliver fyldt op i feriekolonien Skovvængehus mellem 13. og 19. juli. (Foto: Den Glade Sommerlejr)
Følg Samfund

Tirsdag undrede hun sig over, at det kneb med at finde tilstrækkeligt mange børn, der har lyst til en gratis sommerferie.

Kun 20 havde meldt sig til inden deadline 10. juni.

Onsdag er formanden for foreningen Den Glade Sommerlejr, Inge Bækvang, i den helt anden grøft.

- Der er TOTALT booket op. Det er væltet ind med tilmeldinger, siger Inge Bækvang til Ekstra Bladet.

Både Inge Bækvang selv og også den øvrige bestyrelse i foreningen er derfor kommet på et større overarbejde med at kontakte de mange, som har tilmeldt børn, der altså nu bliver skuffet over afslag på ansøgning om at deltage.

Det er uge 29 mellem 13. og 19 juli, at 14-15 frivillige voksne vil stå klar til at modtage 28 udsatte børn til en sommerferie i en feriekoloni på Stevns lige ved skoven og stranden. Både ophold, mad og de mange aktiviteter i løbet af dagene er betalt. Det har fonde og virksomheder sørget for.

Blev kimet ned
Så det eneste børnene skal gøre, er sådan set at dukke op.

- Der er ikke rigtig noget at gøre ved, at vi må skuffe så mange. Et par timer efter, at Ekstra Bladet skrev om problemerne, havde vi allerede modtaget 30 ansøgninger. Telefonen er ikke stået stille. Igen fra klokken halv-otte her til morgen er telefonen begyndt at ringe igen. Og der er kommet mængder af kommentarer på vores hjemmeside, siger Inge Bækvang.

Gratis sommerlejr mangler fattige børn: Hvor er de henne?

I flere år har hun stået i spidsen for det totalt upolitiske og ureligiøse sommerferieprojekt, hvor bestyrelsen ganske frivilligt vil sørge for, at 28 børn får en sommerferie-oplevelse, som de ellers ikke ville have fået.

Inge Bækvang er glad for, at det med Ekstra Bladets hjælp er lykkedes hende at få fyldt pladserne op på årets gratis sommerlejr. (Foto: Den Glade Sommerlejr)
Inge Bækvang er glad for, at det med Ekstra Bladets hjælp er lykkedes hende at få fyldt pladserne op på årets gratis sommerlejr. (Foto: Den Glade Sommerlejr)
 

Det er Inge Bækvangs opfattelse, at der findes mange børn i Danmark, som har brug for at være børn bare den ene gang om året. Og de børn, der er heldige at komme med i år, er alle mellem 7 og 10 år. De kommer fra Sjælland.

Sidste år kom børnene en tur i BonBon-Land og til Lejre Forsøgscenter under opholdet på feriekolonien Skovvængehus. Og så blev der fejret jul-i-aften med juletræ, julemand, julegaver og risalamande.

Noget tilsvarende vil komme til at ske igen i år, lover Inge Bækvang.

- Jeg må konstatere, at vi nok ikke har haft formidlet det godt nok, siden vi har haft svært ved at få tilmeldinger nok. For det viste sig jo, at der var et behov, siger Inge Bækvang.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+