Instagram giver op: Forbudt hashtag er tilbage

Hashtagget #curvy er tilbage, efter at det gav voldsomt bagslag for Instagram at forbyde det

Det omstridte hashtag #curvy er tilbage på Instagram. (Foto: Karly Domb Sadof/AP)
Det omstridte hashtag #curvy er tilbage på Instagram. (Foto: Karly Domb Sadof/AP)

Instagram blev udsat for en regulær shitstorm, særligt i form af billeder på det selvsamme sociale medie, da det for lidt over en uge siden bandlyste hashtagget #curvy.

Mediets begrundelse for forbuddet var, at de billeder, som blev delt med det populære hashtag, overtrådte deres retningslinjer omkring nøgenhed.

Nu kan du ikke længere søge på hashtagget 'curvy' på Instagram. (Foto: Karly Domb Sadof/AP) Samfund Dette hashtag er nu forbudt på Instagram

Det fik imidlertid alverdens Instagram-brugere i alle forskellige størrelser til at fare i flint, med argumenter om, at Instagram ikke samtidig havde forbudt andre nøgenheds-klingende hashtags som #vaginas, #dildo og #clitoris.

Derfor opstod der hurtigt en tendens til, at de såkaldt kurvede kvinder stædigt delte billeder af deres halvnøgne kroppe under nye hashtags som #curvee og #bringbackcurvy. Det fik Instagram til at genoverveje forbuddet, og nu har det sociale medie altså besluttet sig for, at det igen skal være muligt at bruge det efterhånden omstridte tag.

Elektronik Instagram-forbud tromles af kurvede kvinder

- Vi vil gerne have, at folk skal kunne udtrykke sig selv, og hashtags er en rigtig god måde at gøre det på, siger en Instagram-talsmand i en officiel udtalelse, ifølge Daily Mail.

- Samtidig har vi et ansvar for at reagere, når vi ser hashtags blive brugt til at sprede upassende indhold i vores community, fortsætter talsmanden. Han forklarer videre, at Instagram ikke ønsker at forbyde et hashtag, som mange bruger til at sprede positive budskaber. Men man vil fremover sørge for, at det ikke bliver brugt som en måde at sprede ’dårligt indhold’.

8 kommentarer
Vis kommentarer