Instruktøren talte dårligt engelsk: Og så sprang hun direkte i døden

En kun 17-årig hollandsk pige sprang i døden i forbindelse med et bungee jump-spring fra en bro i Spanien 

Følg Samfund

'No jump'(spring ikke), sagde bungee jump-instruktøren på meget dårligt engelsk til den kun 17-årige hollandske pige Vera Mol, da hun skulle prøve sit første bungee jump fra en bro i området Cantabria i Spanien i 2015, Vera Moll hørte imidlertid ordene som 'Now jump'(spring nu), så derfor sprang hun direkte i døden.

Og det fatale spring blev dødeligt, fordi Vera Mol kun havde fået monteret den lange elastik på sin krop, uden at den samtidigt var sikret og monteret på broen, hvorfra springet foregik. 

Det fremgår ifølge Daily Mail og The Mirror af en retssag, der netop nu finder sted i det nordlige Spanien, hvor to af de ansvarlige fra firmaet bag bungee jump-udspringene fra broen er tiltalt for uagtsomt at have medvirket til den unge hollænders død.

Her springer en kvinde bungee jump i Ecuador i Sydamerika. Modelbillede.(Foto: shutterstock.com)
Her springer en kvinde bungee jump i Ecuador i Sydamerika. Modelbillede.(Foto: shutterstock.com)
 

Dommerne fra retten i Cantabria har også meldt ud, at instruktøren skulle have bedt om Vera Mols identitets-papirer for at være sikker på, at hun var 18 år gammel, hvilket var minimums-alderen for overhovedet at udføre springet. Vera Mol var dog kun 17 år gammel, da hun sprang i døden.

Under retssagen kom det også frem, at det tragiske dødsfald måske kunne være undgået, hvis instruktøren havde talt bedre engelsk og havde sagt 'don't jump' i stedet for 'no jump', så havde Vera måske ikke hørt det som 'now jump'.

I øvrigt er det også under retssagen kommet frem, at det ifølge de spanske myndigheder er ulovligt at udføre bungee jump fra broen, der er 40 meter høj.

Den øverst ansvarlige for det dødelige spring er det belgiske firma FlowTrack, der havde hyret det lokale firma Aqua 21 til at udføre bungee jump fra broen. Martijn  Klom fra FlowTrack har selv indrømmet, at den hollandske piges død skyldes sproglige misforståelser, da hun skulle modtage instruktion i forbindelse med springet.

Ifølge det lokale medie TheLocal.es var Vera Mol en del af en gruppe unge rejsende fra Holland og Belgien, der var på oplevelses- og eventyrferie i Spanien. Gruppen boede på en campingplads i nærheden af Oyambre. Vera Mol var i øvrigt den sidste og nr. 13 i gruppen af belgiske og hollandske teenagere, der skulle tage sit bungee jump den skæbnesvangre dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT