Intern Revision: Udbyttesvindel i Skat kan være større

Statskassen kan have tabt langt mere end 6,2 milliarder kroner i udbyttesvindel, viser intern undersøgelse

En revisionsundersøgelse i Skatteministeriet viser, at sagen om svindel med udbytteskat kan være langt mere end de hidtil 6,2 milliarder kroner.

Det skriver finansmediet finans.dk.

Da det i august kom frem, at formodede udenlandske kriminelle havde svindlet sig til mindst 6,2 milliarder kroner i 2012-2015, bad skatteminister Karsten Lauritzen Intern Revision om at dykke ned i sagen.

Og efter en analyse af Skats egne tal, er de interne revisorer kommet frem til, at der formentlig er tale om et meget højere tal.

- Der er hermed risiko for, at det fulde omfang af bedrageri ikke fuldt ud er afdækket, skriver revisorerne i en rapport om sagen.

Flere eksperter har tidligere udtalt, at svindlen kunne vise sig at være langt større. Ligesom skatteminister Karsten Lauritzen (V) også har erkendt, at de 6,2 milliarder kroner sagtens kan vise sig at vokse til et langt større beløb.

Bagmandspolitiet er i øjeblikket i gang med at undersøge sagen, som handler om, at udenlandske selskaber har hævdet, at de var aktionærer i danske, børsnoterede virksomheder.

Selskaberne krævede derefter refusion af udbytteskat i henhold til internationale skatteregler, men refusionerne har altså siden vist sig at være blevet udbetalt på baggrund af forfalskede bilag.

Skat har ingen kommentarer til Finans.dk.

Ritzau har forsøgt at få en kommentar fra skatteminister Karsten Lauritzen, men det er ikke muligt i dag.

6 kommentarer
Vis kommentarer