Intet svar i ni måneder: Nu kan Victor miste sin læreplads

Hvis ikke snart Færdselsstyrelsen giver Victor Ladewig svar på sin ansøgning om generhvervelse af kørekort, kan han vinke farvel til sin læreplads

19-årige Victor Ladewig er dybt frustreret over Færdselsstyrelsen. Privatfoto
19-årige Victor Ladewig er dybt frustreret over Færdselsstyrelsen. Privatfoto
Følg Samfund

Victor Ladewig vidste godt, at det var slut med at køre bil lige foreløbigt, da han sidste forår blev blitzet af en fotovogn.

Men han havde ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, at han her cirka ni måneder senere stadig var uden førebevis.

5. marts 2021 blev den 19-årige mekanikerlærling frakendt føreretten. Dermed skulle der bestås en ny teori- og køreprøve, før Victor Ladewig igen kunne sætte sig bag rattet. Nu frygter han at miste sin læreplads.

Intet svar
Den unge mand fra Herlev har nemlig ikke fået svar på sin ansøgning om generhvervelse af kørekort fra Færdselsstyrelsen, der behandler disse, selvom han søgte i april sidste år.

Samtidig har han næsten dagligt de seneste tre måneder kimet styrelsen ned, men det har ikke gjort ham klogere.

- De kan ikke svare på, hvorfor jeg ikke har hørt noget endnu. Jeg har oplyst dem op til flere gange om, at jeg har behov for en dato, som jeg kan gå videre til min chef med, siger han til Ekstra Bladet og uddyber:

- Jeg arbejder i Forsvaret som mekanikerlærling, og der afhænger mit job jo rimelig meget af et kørekort, og jeg kan ikke gå op til min svendeprøve uden det, lyder det fra Victor Ladewig. 

Han fortæller videre, at han kun kan få rykket sin svendeprøve i tre forløb - svarende til 15 uger. Ellers er det slut med lærepladsen.

Ekstra Bladet har den seneste tid afdækket, hvordan mange danskere lige nu fortvivlet venter på at få deres ansøgning behandlet og godkendt af Færdselsstyrelsen.

Vi har ligeledes forgæves forsøgt at få et interview med direktør i Færdselsstyrelsen, Stefan Søsted, over flere omgange.

Færdselsstyrelsen: Udfordret på sagsbehandlingstiden

Det har ikke været muligt. I stedet lyder det helt overordnet om problemer med de lange svartider fra Færdselsstyrelsen i et mailsvar til Ekstra Bladet:

'Vi forsøger at behandle alle sager hurtigst muligt, men som vi skrev i det tidligere svar, har overdragelsen af området, som forventet, givet nogle driftsforstyrrelser. Færdselsstyrelsen har haft området i snart fire måneder, og vi er derfor stadigvæk i en overgangsperiode, der har medført ekstra ventetid på sagsbehandlingen'.

'Særligt overgangen fra en myndighed til en anden myndighed, har betydet ændrede systemer og sags- og arbejdsgange for vores medarbejdere. Vi har fokus på, at sagsbehandlingstiderne på alle styrelsens fagområder skal være så kort som mulig, så borgerne ikke skal opleve unødige gener'.

'Da Færdselsstyrelsen overtog opgaven den 1. oktober 2021, overtog styrelsen samtidig sagsbehandlingen af alle igangværende sager fra politiet. Kombinationen af en sagsbunke, samt nye arbejdsgange og systemer, og at sagsbehandlingstiden på den enkelte borgers sag kan variere alt efter, hvor kompleks sagen er, og om der skal indhentes yderligere oplysninger i sagen, har desværre medført, at nogle borgere må opleve en længere sagsbehandlingstid, hvilket er beklageligt, da det er dyrt for borgerne og for samfundet'.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind