Iraks premierminister takker Trump for nyt indrejseforbud

Haider al-Abadi takkede mandag amerikanernes præsident, Donald Trump, for at have fjernet Irak fra det indrejseforbud, som berører flere muslimske lande

Mandag sad de to ledere for første gang siden Trumps indsættelse over for hinanden i Det Hvide Hus. Foto: AP
Mandag sad de to ledere for første gang siden Trumps indsættelse over for hinanden i Det Hvide Hus. Foto: AP

Iraks premierminister takker Trump for nyt indrejseforbudDonald Trump og Iraks premierminister, Haider al-Abadi, mødte mandag hinanden i Det Hvide Hus.

Iraks premierminister, Haider al-Abadi, takkede mandag amerikanernes præsident, Donald Trump, for at have fjernet Irak fra et indrejseforbud, som berører flere muslimske lande.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters på dagen, hvor de to ledere for første gang siden Trumps indsættelse sad over for hinanden i Det Hvide Hus.

Abadi har selv appelleret til Trump om, at Irak ikke skulle blive omfattet af præsidentens omstridte indrejseforbud.

Med forbuddet forsøger Trump at forhindre, at statsborgere fra seks lande, hvis befolkninger er overvejende muslimske, rejser ind i USA.

Se også: Trump appellerer dommers blokade af indrejseforbud - igen

Donald Trump har to gange forsøgt at få indført et forbud. Det første blev blokeret af en føderal domstol. Det resulterede i, at Trumps folk fjernede Irak fra listen, og formulerede det lidt om, men også den reviderede udgave blev bremset.

- Jeg takker dig for at fjerne Irak fra det præsidentielle dekret. Det er en positiv reaktion på den irakiske anmodning, som vil forbedre forholdet til Irak og de irakiske-amerikanske relationer, sagde Abadi til Trump.

Til gengæld anerkendte Trump de irakiske styrker for at kæmpe hårdt mod Islamisk Stat (IS).

- Det er ikke en let opgave, sagde Trump.

- Det er en meget hård opgave. Dine soldater kæmper hårdt. Vi bliver nødt til at slippe af med ISIS (et andet ord for Islamisk Stat, red.). Det vil ske. Det sker lige nu.

Se også: Dommer i Maryland blokerer Trumps dekret om indrejse

Se også: Trump: Vi vil kæmpe mod denne forfærdelige kendelse

49 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere