Iran har nedskudt en af USA's droner ifølge embedsmand

En militær-drone fra USA er skudt ned i internationalt luftrum over Hormuzstrædet af et iransk jord til luft-missil, oplyser amerikansk embedsmand til Reuters

Nedskydningen kan få en allerede ophedet konflikt mellem USA og Iran til at eskalere yderligere.

En militærdrone fra USA er skudt ned i internationalt luftrum over Hormuzstrædet af et iransk jord til luft-missil, oplyser en amerikansk embedsmand til Reuters.

Rapporten om nedskydningen af dronen kommer på et tidspunkt, hvor forholdet mellem Iran og USA er højspændt.

Det amerikanske forsvarsministerium annoncerede mandag, at det vil sende yderligere 1000 soldater til Mellemøsten.

Den fungerende amerikanske forsvarsminister, Patrick Shanahan, kalder troppeforøgelsen et forsøg på at 'øge sikkerheden omkring amerikanske interesser' i regionen.

USA beskylder blandt andet Iran for at stå bag angreb på to tankskibe i Omanbugten i sidste uge.

Amerikanske myndigheder har offentliggjort billedet af Kokuka Courageous, der viser, hvor skibet er blevet ramt. Foto: Ritzau Scanpix 112 USA offentliggør video: Her fjerner Iran mine fra tankskib

Videoen viser angiveligt iranske styrker fjerne en ikke-eksploderet missil-lignende genstand fra tankskibet. Video: AP

Iran nægter enhver indblanding. I forvejen har USA oprustet markant i Mellemøsten, siden præsident Donald Trump valgte at trække sig ud af den internationale aftale om Irans atomprogram, der blev indgået i 2015.

I øjeblikket består oprustningen af omtrent 10.000 soldater, flere langtrækkende bombefly samt et hangarskib med støttefartøjer.

762 kommentarer
Vis kommentarer