Iran har prøveaffyret nyt missil

Dette er 'en af nationens mest vellykkede dage', siger den øverstbefalende for Revolutionsgarden.

Iran har foretaget en prøveaffyring af et nyt missil, siger den øverstbefalende for Revolutionsgarden.

General Hossein Salami siger, at der er tale om 'en af nationens mest vellykkede dage', men han oplyser ikke yderligere detaljer.

Udtalelsen fra den højtstående iranske officer kommer på et tidspunkt, hvor der er stærke spændinger mellem Iran og USA, og hvor der hersker tvivl om den atomaftale, der er indgået mellem Iran og en række stormagter.

Torsdag sagde den iranske præsident, Hassan Rouhani, at et iransk-fremstillet luftforsvarssystem, Bavar-373, officielt var blevet sat i drift.

Siden 1992 har Iran selv udviklet og produceret våben i landets forsvarsindustri.

En iransk olietanker forlod sidste weekend havnen i Gibraltar efter at have været tilbageholdt.

Det britiske oversøiske territorie, som siden begyndelsen af juli havde tilbageholdt tankskibet, blev af USA bedt om fortsat at tilbageholde skibet. Men Gibraltar meddelte, at det ikke kunne udstede en ny detentionsordre, fordi amerikanske sanktioner mod Iran ikke støttes af EU.

De amerikanske myndigheder har sat skibet i forbindelse med Irans Revolutionsgarde, som i USA er opfattet som en terrororganisation.

Spændingerne mellem USA og Iran begyndte at tage til, efter den amerikanske præsident, Donald Trump, sidste år trak USA ud af atomaftalen med Iran.

USA besluttede i den forbindelse at genindføre en række sanktioner mod Iran, som i høj grad har påvirket landets olieeksport.

Irans Revolutionsgarde har tilbageholdt tankskibet 'Stena Impero', der er indregistreret i Storbritannien. Skibet blev tilbageholdt i Hormuzstrædet, hvor Den Persiske Bugt munder ud.

Ifølge Iran havde det forbrudt sig mod 'internationale maritime regler'.

47 kommentarer
Vis kommentarer