Iran tilbageholder Mærsk-skib

Flådefartøjer har affyret advarselsskud mod containerskibet

Et Maersk-skib er blevet tilbageholdt nær Iran, fordi det angiveligt sejlede ind på iransk territorium. (Foto: Google Maps)
Et Maersk-skib er blevet tilbageholdt nær Iran, fordi det angiveligt sejlede ind på iransk territorium. (Foto: Google Maps)

Iran tilbageholder fragtskibet Maersk Tigris, som angiveligt er sejlet ind i iransk farvand. Iranske styrker er gået om bord, siger en talsmand for Pentagon.

Ifølge talsmanden, oberst Steve Warren, har iranske flådefartøjer affyret advarselsskud henover skibet, skriver nyhedsbureauet AP. Det skete efter at skibet i første omgang afviste at følge iranske ordrer om at sejle længere ind i iranske vande. Efter at skuddene blev affyret, efterkom skibets kaptajn dog ordren.

Konfrontationen skete idet skibet sejlede igennem Hormuzstrædet, hvor det altså ifølge iranske myndigheder sejlede ind på iransk territorium.

Skibet skulle angiveligt sejle med flag tilhørende Marshalløerne, som er en lille østat i Stillehavet tidligere under amerikansk kontrol. I første omgang lød det, at skibet sejlede med amerikansk flag, men det er siden blevet oplyst, at det ikke er et amerikansk skib, og der er ikke nogen amerikanske statsborgere om bord på skibet.

Skibet udsendte et nødsignal, som en amerikansk flådebase i nærheden opfangede. Derefter blev der sendt en destroyer og et fly til området fra amerikansk side for at overvåge situationen.

Ingen personer skulle være blevet såret under aktionen.

Lejet af Mærsk
Mærsk oplyser til Ekstra Bladet, at selskabet ikke ejer skibet, men derimod lejer det af Rickmers Group. De kan derfor ikke fortælle mere om situationen.  Cor Radings, talsmand for Rickmers Group, oplyser til TV2 News, at der er 24 personer om bord på skibet. Ingen af dem er danskere.

Ifølge hjemmesiden Marine Traffic havde skibet kurs mod De Forenede Arabiske Emirater, da det blev stoppet i iransk farvand. Skibet skulle have nået sin destination klokken 23.30 dansk tid.

Data fra skibet viser desuden, at skibet har skiftet kurs undervejs i retning ind mod Iran, hvilket antyder, at skibet blev tvunget ind mod en iransk havn.

Grafik: MarineTraffic/Foto: Google
Grafik: MarineTraffic/Foto: Google
 

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere