Iransk embedsmand: USA vil udveksle fængslet journalist

Tågeslør spreder sig over sagen om iransk-amerikansk reporter, der er dømt for spionage i Iran uden straf

Unavngivne amerikanere har kontaktet Iran for at opnå en aftale om en udveksling af Washington Post-journalisten Jason Rezaian, der er dømt og fængslet i Iran for spionage, og andre fanger, oplyser en højtstående iransk embedsmand søndag.

- Nogle amerikanere kontakter os fra tid til anden og beder os om at udveksle ham med andre fanger, men straffen er endnu ikke offentliggjort, siger retstalsmand Gholamhossein Mohseni Ejel ifølge det iranske nyhedsbureau Fars.

Ejel kom ikke ind på, hvilke fanger der kunne være tale om, ligesom han heller ikke nævnte, hvad amerikanerne kunne tænkes at give i bytte til gengæld for at løslade Rezaian.

Den iranske parlamentsformand, Ali Larijani, har antydet muligheden for, at Rezaian kan blive frigivet til gengæld for udveksling med iranske fanger i USA. Andre iranske myndighedspersoner har nedtonet muligheden for en sådan udveksling.

En embedsmand i Det Hvide Hus er blevet bedt om en kommentar, men det er han ikke meget for:

- Vi har ikke kommentarer til enhver offentlig udtalelse fra iranske embedsmænd om vores tilbageholdte eller savnede statsborgere. Vi gør fortsat alt, hvad der står i vores magt, for at få hentet vores statsborgere hjem.

De iranske myndigheder har gentagne gange udtalt, at den californiskfødte iransk-amerikaner Rezaian er blevet dømt, men de har nægtet at oplyse, hvad straffen lyder på. Rezaian blev anholdt i juli 2014 og anklaget for spionage.

Sagen har været et følsomt emne for USA og Iran, og Ejels udtalelse søndag har gjort meget lidt for at bøde på det.

Iran har anklaget den 39-årige Rezaian for at indsamle fortrolige oplysninger og overdrage dem til fjendtligtsindede regeringer. Og for at have skrevet et brev til USA's præsident, Barack Obama, og forbrudt sig mod national sikkerhed.

Washington Post har afvist anklagerne og betegnet dem som absurde. Det afsluttende retsmøde blev holdt 10. august sidste år.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere