Iransk model anholdt for at være uislamisk

Otte modeller er blevet anholdt i Iran for at være uislamisk. En af kvinderne er den berømte model og makeup artist Elnaz Golrokh. Se video

Den kendte iranske model, Elnaz Golrokh, er angiveligt en af de anholdte. I indslaget kan du se nogle af de videoer og billeder, som hun har lagt ud på sociale medier. 

Politiet i Iran har anholdt otte modeller for at have publiceret billeder på sociale medier uden tørklæde. Det skriver Dailymail.

Ifølge politiet har deres handlinger været uislamiske og anholdelserne er i forbindelse med en ny strategi, som regeringen har lagt.

De vil fremover undersøge sociale medier såsom Facebook og Instagram for at se, om iranske kvinder har lagt 'upassende' billeder op.

Politiet i Iran har indtil videre identificeret 170 kvinder på Instagram. Hele 59 fotografer, 58 modeller og 51 designere ser nu frem til at blive anholdt.

Kendt iransk model
Otte modeller er blevet anholdt og en af dem er den berømte model og makeup artist i Iran, Elnaz Golrokh.

Elnaz Golrokh er meget populær på de sociale medier. Hun har flere hundredtusinde følgere og hendes læsere er derfor meget chokerede over anholdelsen.

Hvilken skæbne der nu venter de mange iranere er fortsat uvist. Men nogle iranere har angiveligt betalt kautionen ud og venter nu på at få sin dom.

Lukket for sociale medier
Den iranske revoulution forandrede Iran tilbage i år 1979, hvor et islamisk regime overtog med nye love og regler.

Alle kvinder skulle blandt andet gå med tørklæde, så hår og skulder var dækket til. En lov der i dag er blevet blødere, da mange iranske kvinder er begyndt at gå med tørklædet løst.

De seneste fem år har den iranske regering også fjernet adgangen til sociale medier. Det skyldes at regeringen er bange for, at unge iranere bliver fristet af vestlig kultur.

Regeringens initiativ om at lukke for sociale medier har dog ikke hjulpet, da 40 ud af 80 millioner iranere har adgang til sociale medier såsom Facebook og Instagram via hemmelige koder.

Den kendte iranske model, Elnaz Golrokh, er angiveligt en af de anholdte. I indslaget kan du se nogle af de videoer og billeder, som hun har lagt ud på sociale medier.