Irma-ansat får skideballe for skilt om danskhed og jordbær

Det var ikke i orden, at en ansat i Irma gjorde grin med danskhedstest på reklameskilt for danske jordbær uden for butikken på Østerbrogade på Østerbro i København

Sådan så skiltet ud, som stod foran Irma på Østerbrogade. Om skiltet faktisk gjorde, at der blev solgt flere jordbær end ellers, har Coop ikke forsøgt at finde ud af. (Foto: Facebook)
Sådan så skiltet ud, som stod foran Irma på Østerbrogade. Om skiltet faktisk gjorde, at der blev solgt flere jordbær end ellers, har Coop ikke forsøgt at finde ud af. (Foto: Facebook)

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En mandlig butiksansat i Irma på Østerbrograde på Østerbro i København er blevet sat godt og grundigt på plads, efter at han forleden tænkte utraditionelt for at få solgt flere danske jordbær, end han ellers ville have gjort i butikken.

Den ansatte havde ellers gjort sit til at få sat gang i smilet hos de forbipasserende, og enkelte tog også billeder af det reklameskilt, som stod uden for Irma. Billederne er blevet delt mange tusinde gange og har fået endnu flere likes på Facebook, og også politikere har trukket på smilebåndet over teksten: 'Vores jordbær har ingen anelse om, hvornår Carl Nielsen er født, men de er danske alligevel.'

- Klasse Irma, skriver Europa-parlamentariker Jens Rohde (R) eksempelvis efter at have delt opslaget.

Men nu er skiltet blevet pillet ned. Det sker, efter at Coop har blandet sig, fortæller informationsdirektør Jens Juul Nielsen til Ekstra Bladet.

- Vi har den grundlæggende holdning, at medarbejderne ikke skal bruge deres stilling til at udtrykke personlige holdninger, siger Jens Juul Nielsen.

Men hvorfor egentlig ikke?

- Det skal være Irma-relevante ting, der fortælles. Varen og prisen er de informationer, der er relevante, siger informationsdirektøren.

Hurtig Coop-reaktion
Det var Coop, der selv fandt frem til hvilken Irma-forretning, der var tale om ud fra det billede, der var blevet delt. Og så gik det ifølge Jens Juul Nielsen hurtigt med at få beordret skiltet ind.

Det er uklart, hvordan medarbejderen selv har forsøgt at forsvare sig.

- Jeg ved ikke, hvad der er blevet sagt, og hvad der ikke er blevet sagt mellem parterne. Det er jeg ikke blevet orienteret om, forklarer Jens Juul Nielsen.

Derfor er det principielt også uklart, om der egentlig er en sammenhæng med den danskheds-test, der blev lanceret 7. juni. Her skulle borgere, som ønsker statsborgerskab, svare rigtigt på 32 ud af 40 spørgsmål for at være danske nok. Hele Danmark fik lejlighed til at prøve testen, som indeholdt spørgsmål om så alsidige ting som 'hvornår blev folkeviserne skrevet?' til altså spørgsmålet om Carl Nielsens fødselsdag.

Mange var i problemer
Og ud fra indtrykket på de sociale medier, hvor mange har delt deres oplevelser med prøven, er det faktisk rigtig mange, der har haft problemer med at nå de 32 rigtige besvarelser.

Det er nærliggende at forestille sig, at den ansatte i Irma netop har forsøgt at gøre sig morsom på den konstatering. Men det er altså ifølge informationsdirektøren hos Coop uforeneligt med at arbejde for en af kædens mange butikker.

I hvert fald hvis man gør forsøget, mens man er på arbejde.

Den ansatte har fået en skideballe, men det har ifølge Jens Juul Nielsen ikke været nødvendigt med yderligere disciplinære sanktioner.

- Selv om nogen synes, at det måske er en sjov måde at gøre det på, så er det principielt forkert at skrive, som medarbejderen gør. Og det har han også fået besked om, siger Jens Juul Nielsen til Ekstra Bladet.

357 kommentarer
Vis kommentarer