Ironman-Casper skrev historie: Sådan klarede han det

Casper Becker Palmvig er den første nogensinde med et nyt hjerte, der kan kalde sig ironman i København

Hvert år i august bliver der leveret nogle næsten overmenneskelige præstationer i KMD Ironman Copenhagen.

Men i år har en enkelt mand alligevel gjort noget helt ekstraordinært. Kort før klokken 22.00 kom Casper Becker Palmvig i mål efter 14 opslidende timer.

Dermed kan han kalde sig den første ironman i København, der har fået et nyt hjerte. Og bare den femte i hele verden.

- Lige nu ved jeg ikke helt, hvad jeg skal føle. Det er en kæmpe forløsning. To års arbejde kulminerer med at løbe over målstregen her til sidst. Løbeturen var helt klart den hårdeste. Cykelturen var også hård, hvor jeg havde nogle krise, men løbet det var helt ubeskriveligt hårdt. Heldigvis var opbakningen helt fantastik derude, siger Casper Becker Palmvig til Ekstra Bladet.

Organdonation afgørende
Tilbage i 2007 fik han et ildebefindende på vej til arbejde. Han måtte en tur på hospitalet, hvor det viste sig, at han var for syg til at overleve, hvis han ikke fik sig et nyt hjerte. Derfor måtte han i knap to år leve med et 'mekanisk hjerte', der kunstigt skulle holde det svage hjerte i gang, inden en organdonor kunne give ham et nyt et af slagsen i 2009.

Se også: Sådan skriver Casper ironman-historie

Men det lange sygdomsforløb satte ikke en stopper for drømmen om at gennemføre en ironman.

Udover den fysiske præstation, så har Casper Becker Palmvig haft en helt klart mål. Han ville sætte fokus på organdonation, der har været med til at redde hans liv. 

- Det startede med at være et lille mål om måske at gennemføre et maraton, men så kom triathlon-sporten frem. Derfra blev jeg inspireret af de andre, og jeg tænkte – hvis jeg kan klare de her, så kan jeg klare alt.

- Samtidig har jeg haft muligheden for at inspirere og vise, hvad det kan betyde at sige ja til organdonation. Det har også været vigtigt at fortælle andre, der har været igennem en alvorlig sygdom, at du godt kan få et aktivt liv. Det behøver ikke at være på der her niveau, men motion kan hjælpe på rigtig meget, siger Casper Becker Palmvig til Ekstra Bladet.

Brasiliansk vinder
Den 28-årige nykårede ironman klarede turen på præcis 14 timer, 12 minutter og 23 sekunder. Dermed blev han nummer 151 i sin kategori og nummer 1731 samlet. Og nu er der ingen tvivl om, hvad der skal ske.

- Nu skal jeg bare hjem og have en god gang søvn, siger en tydeligt stolt Casper Becker Palmvig.

Artiklen fortsætter under billedet

Sådan så det ud, da Casper tidligere søndag satte sig på cyklen (Foto: Privat)
Sådan så det ud, da Casper tidligere søndag satte sig på cyklen (Foto: Privat)

Selve løbet blev vundet af brasilianske Guilherme Valenza Manocchio, der kom ind i tiden 8:14:56, mens danske Michelle Vesterby tog titlen for kvinderne i en tid lige under ni timer. 3000 mennesker deltog i konkurrencen.

Du kan se meget mere om Caspers tider her.

Se også: Dansk kvinde løber med sejren i københavnsk ironman

31 kommentarer
Vis kommentarer