IS afslørede sig selv og blev bombet

En IS-kriger afslørede sig sin position på twitter. Det udnyttede det amerikanske luftvåben ved blot 24 timer senere at bombe kommando-posten

Billedet stammer fra en bombning, som ikke har relation til den situation, som general Herbert Carlisle omtaler i artiklen. (Foto: Arkiv/AP)
Billedet stammer fra en bombning, som ikke har relation til den situation, som general Herbert Carlisle omtaler i artiklen. (Foto: Arkiv/AP)

Islamisk Stat er kendt for at bruge de sociale medier til at rekruttere unge mennesker til deres kamp. Men den taktik kan give bagslag, da de amerikanske styrker, ifølge den amerikanske general Herbert 'Hawk' Carlisle, følger med i deres opdateringer på de sociale medier og kan udnytte dem strategisk. Det skriver CNN.

- De her fyre, som arbejder nede i Florida, de scanner de sociale medier. Og ser de en eller anden idiot stående ved sin kommando-central, så siger de 'ah, der var en der gik i', sagde general Herbert 'Hawk' Carlisle i Arlington, Virginia, mandag.

Her sagde han, at han sammen med sit hold var i stand til at udføre et direkte angreb kun 22 timer efter, gruppen i Florida opdagede Islamisk Stats hovedkvarter på de sociale medier.

- Utroligt arbejde, når man tænker over det. Og det er de utrolige piloter derude, som gør den slags, sagde generalen under talen.

Islamisk Stat har, ifølge AirForceTimes, udgivet 1700 billeder, videoer og andre publikationer på de sociale medier. De har fået mindst 200.000 læsere på twitter.

Sociale medier har for Islamisk Stat været et centralt fokus for at rekruttere, dele deres erfaringer og vise deres triumfer. Imens har den det amerikanske forsvar brugt de sociale medier til at opspore Islamisk stat.

68 kommentarer
Vis kommentarer