Isabella student efter sej kamp: Men hun måtte ikke komme op på podiet

Isabella havde kæmpet i to år for at blive student, men da hun endelig fik sin hue, så måtte hun ikke komme op til de andre på podiet

Sådan så det ud, da Isabella blev plantet ved siden af podiet og sine klassekammerater (Foto: Privat)
Sådan så det ud, da Isabella blev plantet ved siden af podiet og sine klassekammerater (Foto: Privat)
Følg Samfund

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Det skulle have været en glædens dag for Isabella Ramonow, da hun efter knap to års sej kamp skulle have sin hue på Roskilde Handelsskole.

Den 23-årige pige har muskelsvind, men har alligevel kæmpet sig igennem EUX-uddannelsen, og torsdag skulle det hele fejres. Isabella skulle have sin studenterhue, ligesom tusindvis af andre håbefulde danskere.

Men noget gik galt.

Ekstra Bladet har talt med Isabella Ramonow og hendes mor, der fortæller, at Isabella blev placeret på jorden uden mulighed for at komme op til sine medstuderende.

- Da jeg kommer derind, så er der ikke lavet plads til min kørestol, så vi må selv flytte stolene. Det får vi så gjort, men jeg lægger pludselig mærke til, at der ikke er nogen rampe til mig. Det undrer mig, for hvordan kommer jeg så op på podiet? Imens vi sidder der, så går min mor hen for at snakke med personalet, siger Isabella Ramonow til Ekstra Bladet.

Men det hjalp ikke. Isabellas mor, Solvej Hansen, får blot at vide, at det kan ikke lade sig gøre.

- Jeg får at vide, at de har prøvet med en rampe før, men det skulle ikke ske i denne omgang. Vi snakker jo ikke om en kæmpe forcering af tre-fire trin, så de må da kunne have gjort noget, så hun kunne komme op til sine klassekammerater. Jeg blev så vred. Ilden kom nærmest ud af ørene, men for Isabellas skyld gjorde jeg ikke noget ved det, siger Solvej Hansen til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet

Isabella blev voldsomt ked af det, da hun fandt ud af, at hun ikke kunne komme op til de andre (Foto: Privat)
Isabella blev voldsomt ked af det, da hun fandt ud af, at hun ikke kunne komme op til de andre (Foto: Privat)
 

Enormt ked af det
Herefter fik Isabella at vide, at hun ikke måtte komme op til de andre.

- En af mine lærere kommer over spørger, om jeg er okay. Det fortæller jeg så, at jeg ikke er. Jeg er faktisk rigtig ked af det og skuffet. Hun fortæller mig så, at de ikke vil have en rampe op, fordi en person tidligere er faldet ned. Men det synes jeg bare ikke er en okay forklaring, siger Isabella Ramonow til Ekstra Bladet.

Placeret ved siden af podiet og et pænt stykke fra de andre, fik Isabella alligevel sit eksamensbevis, mens hun kæmpede med tårerne.

- Jeg kunne hverken høre talerne, eller hvad de sagde oppe på scenen. Jeg var rigtig ked af det, og jeg var meget tæt på at begynde at græde. Det er forfærdeligt at føle sig udstødt på den måde. Jeg følte mig godt nok uretfærdigt behandlet, siger Isabella Ramonow og tilføjer, at det har været et lille skår i glæden på en ellers dejlig dag.

Ifølge både Solvej Hansen og Isabella Ramonow havde de ønsket at skolen havde tænkt lidt mere over det.

- De har jo haft to år til at forberede, hvad der skulle ske. En meget lille ting som en rampe, kunne have gjort en stor forskel for mig, så jeg ikke følte mig udstødt, siger Isabella Ramonow til Ekstra Bladet.

Skolen: Vi har lavet en fejl
Ekstra Bladet har efterfølgende været i kontakt med Roskilde Handelsskole, der lægger sig fladt ned efter episoden.

- Der er simpelthen sket en fejl, og vi beklager meget over for Isabella. Det burde ikke være sket. Vi har talt med Isabella og undskyldt over for hende. Vi har været opmærksomme på, at Isabella skulle op på podiet, og det er af uforklarlige årsager ikke sket, siger direktør for Roskilde Handelsskole Jørgen Sloth til Ekstra Bladet.

Direktøren var ikke selv til stede, da hun fik overrakt huen, men fortæller, at der også var nogle problemer med en midlertidig rampe.

- Den midlertidige rampe kunne man - så vidt jeg har forstået - ikke bruge, fordi Isabella sad i en elektrisk stol, og den kunne rampen ikke bære, siger Jørgen Sloth til Ekstra Bladet.

Direktøren vil nu tage fat i Isabella Ramonow fredag morgen og starte en dialog om, hvad de nu skal gøre.

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?