Iskold lørdag: Her falder der mere sne i dag

Mange steder i Danmark ligger der allerede en del sne - og i løbet af lørdagen kommer der mere

(Foto: Kristian Linnemann)
(Foto: Kristian Linnemann)

Lørdagen bliver en iskold, og kan flere steder i landet byde på snebyger.

Ifølge DMIs prognoser bliver det dog ikke til et landsdækkende snevejr i denne omgang.

- Det bliver lokale snebyger. Så enkelte steder kan vi måske komme op på 3-5 cm sne, mens der andre steder slet ikke falder noget i dag. Temperaturerne i dagtimerne kommer til at ligge fra omkring frysepunktet og ned til minus 4 grader. Det hænger sammen med, at der er en del skyer dagen igennem. Men i nat klarer det op fra nord, og så bliver det faktisk RET koldt, og vi kommer ned på i hvert fald minus 10 grader i Nordjylland, fortæller DMIs vagthavende meteorolog, Trine Pedersen.

I den sydlige del af landet, vil der dog være en del skyer, som betyder, at der kun vil være omkring et par graders frost.

Ingen chill-faktor

Heldigvis bliver de lave temperaturer ikke ledsaget af hård vind.

- Der bliver forholdsvist rolige vindforhold med svag til jævn vind fra skiftende retninger. Der vil være mest vind ved kysterne. Så der er ikke den store chill-faktor forbundet med kulden.

- Kan der kommer snebyger andre dage end i dag?

- Ja, det kan der godt. I øjeblikket ser det ud til, at der kan falde lidt natten mellem mandag og tirsdag. Det bliver et lidt mere sammenhængende snevejr, som kan ramme hele landet. Hvis prognoserne holder stik, kan der falde 3-5 cm, men det er nok især i den nordlige del af landet. Så klinger det af, når det bevæger sig ned sydover, siger Trine Pedersen.

Prognosen for snevejret mandag nat er dog stadig noget usikker.

- Hvor længe bliver den hårde frost frost ved?

- Det er stadig lidt usikkert, men i slutningen af næste uge. Men om det bliver torsdag, fredag eller lørdag er stadig usikkert. Men der begynder der at komme lidt varme ind vestfra igen, siger DMIs meteorolog.

Men der er også godt nyt til solhungrende danskere. Søndag bliver nemlig en meget solrig dag.

- Det tegner til at klare op i løbet af natten, og så får vi en rigtig pæn søndag, med svag vind og med masser af sol i hele landet, siger Trine Pedersen.

14 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere