Annonce:
Annonce:

Iskold stemning i DSB: Ledelsen er 'fuldkommen utroværdige'

Stemningen mellem de ansatte og ledelsen i DSB er på frysepunktet, og der er udtalt mistillid til ledelsen

De ansatte i DSB har tændt advarselslamperne over for ledelsen. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpiz
De ansatte i DSB har tændt advarselslamperne over for ledelsen. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpiz
Annonce:
Følg Samfund

Forholdet mellem lokomotivpersonalet og DSB er iskoldt, og ifølge Ekstra Bladets oplysninger er det netop grunden til, at der er så mange sygemeldinger, at det går ud over togtrafikken.

Baggrunden går tilbage til december sidste år, hvor DSB offentliggjorde, at den statslige institution har meldt sig ind i Dansk Industri.

Det betød ifølge lokomotivpersonalet, at alle lokalaftaler blev opsagt. Blandt andet aftalerne om arbejdstidsregler og løn.

Forinden havde tillidsfolkene og DSB forhandlet om aftalen 'Robust DSB', men den aftale blev ifølge lokomotivpersonalet annulleret, da DSB blev en del af Dansk Industri.

Ekstremt mange sygemeldinger aflyser tog: DSB hiver ansatte i retten

Siden har uroen ulmet, og i april måned blev der sat ord på utilfredsheden, da der var generalforsamling i Lokomotivpersonalets Områdegruppe DSB. Her udtalte Søren Max Kristensen, områdegruppeformand, i sin beretning:

Annonce:

Utroværdige
'Endnu engang viser ledelsen, at de er fuldkommen utroværdige. Da vi over et længere forløb forhandlede "Robust DSB", måtte DSB sideløbende have arbejdet med overgangen til DI. Så forhandlingerne er fra DSB's side foregået på skjult grundlag.'

Samtidig refererede han til en udtalelse, som er blevet sendt til DSB's øverste direktør Flemming Jensen:

Mistillid
'DSB's utroværdighed var et af hovedpunkterne på de lokale generalforsamlinger. Det fremgik med al tydelighed, at lokomotivpersonalet nu havde fået nok. I Aarhus blev der vedtaget en udtalelse, der udtrykte mistillid til DSB's øverste ledelse. I en udtalelse, som blev sendt til Flemming Jensen. efterfølgende, vedtog samtlige lokalgrupper at støtte denne udtalelse. Disse støtteerklæringer blev ligeledes sendt til Flemming Jensen.'

I seneste nummer af lokomotivpersonalets medlemsblad, Det Blå Blad, uddyber han kritikken:

Annonce:

'Dansk Industri og DSB har nu to gange udskudt opsigelsen af alle aftaler og kutymer. Indtil videre er vores aftaler gældende frem til den 1. oktober. Herefter må guderne vide, hvad der sker. DSB hår nu sat deres medarbejdere, som er organiseret under DJ (Dansk Jernbaneforbund red.), i en situation, hvor de uafklarede forhold omkring vores løn, arbejdstidsaftale og meget mere, nu skål foregå i en periode på minimum 10 måneder. Det er helt uden for nummer, at en ansvarlig ledelse sætter deres medarbejderes daglige arbejdsforhold på spil i så lang en periode.'

Ekstra Bladet har været i kontakt med Søren Max Kristensen, der siger, at kritikken stadig er aktuel, men at han ikke har yderligere at tilføje. Dog siger han:

- Der er ikke nogen umiddelbar sammenhæng mellem mistilliden og fraværet. Jeg går ud fra, at der er fravær, fordi folk er syge, siger han.

I dag meddelte DSB så, at der er så mange sygemeldinger, at det påvirker trafikken. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er 110 meldt syge torsdag, hvilket er tre gange flere end normalt.

DSB ønsker ikke at kommentere kritikken.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: