Annonce:
Annonce:

Islamisk stat søger pressefolk og bombemagere

IS har offentliggjort et jobopslag med 10 jobs til tilhængere, der ikke vil kæmpe

Fredag var der hårde kampe mellem irakiske tropper og Islamisk Stat i Anbar-provinsen i Irak. (Video: AP)
Annonce:
Følg Samfund

Selvom man ikke ønsker at kæmpe i Syrien, kan IS tilhængere stadig få job.

En britisk jihadist, som kalder sig Abu Sa'eed Al-Britani, har offentliggjort et jobopslag over ti stillinger som kan søges af folk, der støtter IS, men som ikke vil kæmpe og slå ihjel.

Selvom det ifølge Al-Britani er 'et tegn på svag tro', når man nægter at kæmpe, er der stadig brug for folk, som kan varetage stillinger som pressemedarbejdere, fitnessinstruktører og bombemagere. Det skriver The Independent.

Pressechef og selvmordsbomber

Øverst på listen står stillingen som pressechef for Islamisk Stats såkaldte 'mediecenter'. Al-Britani anklager vestlige medier for at føre 'negativ propaganda' mos IS, og derfor har gruppen brug for at vinde støtte igennem interne medier.

Annonce:

Pressemedarbejdernes arbejde bliver allerede set i propagandavideoer, der viser mord på udenlandske gidsler i hænderne på Jihadi John og i IS-magasinet 'Dabiq'.

Foruden pressemedarbejdere søger IS, lidt mere alternativt, en række bombemagere, som er villige til at lave sprængstoffer og bære dem som selvmordsbomber.

Jobbet beskrives som et 'smukt job til dem, der vil høste belønninger'. Ifølge IS er bombemagernes arbejde nemlig kernen og rygraden i enhver operation.

Jobopslaget bliver blandt andre nævnt af terroreksperten Magnus Ranstorp, der er forskningsleder ved Försvarshögskolan i Stockholm og er en del af Københavns Kommune styrkede anti-radikalisteringsindsats.

Opdrag børn i islamisk tro

Har man ikke mod på jobbet som bombemager, kan man overveje et job som skolelærer, som skal undervise børn i den korrekte islamiske lærer.

Annonce:

- Forestil dig belønningen ved at motivere et barn i troen på tawheed (enhed med gud) og Jihad. Barnets indsats og gerninger, som sker på baggrund af det, du har lært ham, vil give dig store belønninger, skriver Al-Britani.

Nederst på listen finder man jobs som læger, kokke og mekanikere samt fitness-instruktører, som skal sikre, at jihadisterne holder sig i form med daglig træning.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: