Islamisk Trossamfund: Vi ser også brandattentater på moskeer i Danmark

De seneste dages angreb på moskeer i svenske Eskilstuna bekymrer Islamisk Trossamfund i Danmark, der savner handling fra danske politikere og meningsdannere

Imran Shah, talsmand for Det Islamiske Trossamfund i Danmark, følger med bekymring udviklingen i den svenske by Eskilstuna, hvor to moskeer de seneste dage har været udsat for særdeles groft hærværk.  (Foto: Anthon Unger)
Imran Shah, talsmand for Det Islamiske Trossamfund i Danmark, følger med bekymring udviklingen i den svenske by Eskilstuna, hvor to moskeer de seneste dage har været udsat for særdeles groft hærværk. (Foto: Anthon Unger)

De seneste dage har to angreb på moskéer i den svenske by Eskilstuna vest for Stockholm sendt chokbølger gennem det muslimske samfund i Sverige.

Torsdag havde en påsat brand nær kostet menneske liv, da en voldsom ild og røgudvikling betød at fem personer måtte bringes på hospitalet og mere end 50 måtte evakueres fra den brandene moské.

Natten til fredag var den så gal igen, da endnu ukendte gerningsmænd smadrede flere biler foran en anden moské i området, hvorefter den forsøgte at kaste en sten igennem vinduet til det muslimske samlingssted.

Det svenske politi ved endnu ikke, om der er en forbindelse mellem de to begivenheder, men det svenske sikkerhedspoliti er gået ind i efterforskningen.

112 - 26. dec. 2014 - kl. 17:53 Nyt angreb på moske i Sverige

Hos Islamisk Trossamfund i Danmark ser man med alvor på de seneste dages udvikling i det nordiske naboland.

- Vi ser med stor alvor på disse terror handlinger, som har til formål at skræmme den muslimske minoritet i Skandinavien. Og vi savner en klar afstandstagen fra de danske politikere og meningsdannere, ikke mindst dem som har travlt med at gøre muslimer og islam til syndebukke, lyder det i en mail fra Imran Shah, talsmand for Det Islamiske Trossamfund i Danmark til Ekstra Bladet.

Se også: Minister: Moské-brand angriber religionsfriheden

Han ønsker ikke at tale en konflikt op ovenpå de seneste dages begivenheder, men han undre sig over stilheden fra de danske politikere og meningsdannere.

- Flere rapporter fra bl.a. Amnesty Inaternational og Human Rights Watch, fremhæver det stærkt voksende fremmedhad i Skandinavien. Det skyldes delvist en unuanceret jagt på stemmer baseret på frygt og dette bliver så konsekvensen fordi fakta og propaganda ikke kan skilles ad i debatten, skriver Imran Shah.

Han påpeger, at muslimerne i Sverige naturligt er nervøse ovenpå de seneste dages hændelser, men håber på, det udtryk for en enkelt persons handlinger.

112 - 25. dec. 2014 - kl. 16:06 Storbrand i svensk moské: 'Folk sprang ud i panik'

- Malmøskyttens hadforbrydelser står stadig klart i hukommelsen og det gør Breiviks hadforbrydelser også. Begge var enkelt individers handlinger med fatale udfald

- Frygter du, det samme kan ske i Danmark?

- Det er ikke bare noget der kan ske, det sker allerede og har foregået længe nu, men det er bare ikke det som rydder forsiderne. Vi har haft brandattentater mod flere moskeer i DK og vi har masse er andre typer er forbrydelser som har til hensigt at terrorisere muslimerne, er meldingen fra Imran Shah til Ekstra Bladet

0 kommentarer
Vis kommentarer