Annonce:
Annonce:

Islamist anklages: Kuppede sig til magten i boligforening

Politiker har kastet sig ind i kampen mod Hizb ut-Tahrir-profil, som har taget magten i nordsjællandsk bebyggelse

Mette Thiesen (K) bliver svinet på de sociale medier, fordi hun har kastet sig ind i kampen mod Hizb ut-Tahrir-medlemmet Omar Saad.
Annonce:
Følg Samfund

Chokket har stadig ikke lagt sig, efter det toneangivende Hizb ut-Tahrir-medlem Omar Saad overtog magten i beboerbestyrelsen for de 384 lejligheder i Islandshøjparken i Nivå.

Anklagerne om et regulært kup på generalforsamlingen 3. februar flyver gennem luften, og på de sociale medier bliver den lokale folketingskandidat Mette Thiesen (K) svinet, fordi hun er gået op mod Omar Saad.

Det kan Ekstra Bladet afsløre på baggrund af en lang række interview med beboere om forløbet, der placerede islamisten på formandsposten.

Årsagen til beskyldningerne om et kup er, at generalforsamlingen pludselig blev bestormet af beboere, der normalt aldrig deltager i nærdemokratiet. Alle var de mødt op for at støtte Omar Saad.

– Hov, hvad er der lige i gære her? Jeg tænkte bare, så er løbet kørt, husker den nu tidligere kasserer Kirsten Kragh.

Annonce:

Hun står som den eneste beboer i Islandshøjparken åbent frem og fortæller om den skelsættende dag. Og om hvordan magtovertagelsen har berørt de beboere, som ikke støtter Omar Saad.

Mette Thiesen, der stiller op til Folketinget for Konservative, har kastet sig ind i kampen for en ekstra ordinær generalforsamling i Islandshøjparken.

Se interview med politikeren over artiklen.

Hun er nemlig overbevist om, at Omar Saad har tilranet sig magten med ufine metoder.

– Generalforsamlingen var et reelt kup, understreger hun med henvisning til beretninger fra beboere om for mange stemmesedler og den generelle kaotiske stemning ved generalforsamlingen.

Mette Thiesen har derfor gjort sig til en slags talskvinde for de beboere i Islandshøjparken, der er utilfredse med valget af Omar Saad.

Khader om Hizb ut-Tahrir-beboerformand: Han lyver

Stor boligforening får Hizb ut-Tahrir-formand

Omar Saad erkender da også over for Ekstra Bladet, at han kom til magten på en utraditionel måde, men afviser anklagerne om urent trav.

Annonce:

– Som vi har fået det fortalt, er den måde, du blev valgt på, ellers meget utraditionel. De folk, der deltog i generalforsamlingen er - inklusive dig selv - nogen, der aldrig plejer at deltage i beboerdemokratiet. Kan du bekræfte det?

– Altså, hvis du mener med traditionelt, at der ikke kommer nogen mennesker. At der sidder en lille klike på fem mennesker, der vælger hinanden ind. Jo, så var det utraditionelt, at der mødte rigtig mange op, som engagerede sig i valget.

– Men har du en besked til de mennesker, de beboere deroppe, som er utrygge ved at have en formand - og du er jo også formand for dem, trods alt - der er formand for Hizb ut-Tahrir?

– Ja, det har jeg. Og det er på vej, og det er rigtig godt. Men det er ikke til Ekstra Bladet.

Læs hele historien om dramaet i Nivå i EKSTRA.

  • Nye regler for Dannebrog
  • Ministeren blander sig i sagen
  • K-politiker svinet på Facebook
  • Omar Saad: Sure gamle pensionister
  • Holder brandtaler på YouTube: Kæmper for kalifat

Herunder kan du se et tv-klip, hvor en beboer udtrykker sin bekymring. Klippet stammer fra 5. marts da Ekstra Bladet første gang beskrev situaitonen i Islandshøjparken

TV: Boligforening får Hizb ut-Tahrir-formand: Beboere frygter uro

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: