Island har udnævnt ny statsminister

Islands minister for fiskeri og landbrug er blevet valgt til ny statsminister

Den tidligere statsminister, Sigmundur David Gunnlaugsson, valgte at fratræde. (FOTO: AP)
Den tidligere statsminister, Sigmundur David Gunnlaugsson, valgte at fratræde. (FOTO: AP)

Sigurður Ingi Jóhannsson, der er næstformand  i Framsóknarflokkurin (Fremskridtspartiet, red.), skal være statsminister i Island. Det skriver det islandske medie RUV.

De to regeringspartier i Island er blevet enige om den nye statsminister. Dog er den endelig underskrift endnu ikke sat.

Den tidligere statsminister, Sigmundur David Gunnlaugsson, har valgt at fratræde sin stilling, efter det kom frem, at han angiveligt har benyttet sig af skattely i Panama.

- Statsministeren er trådt tilbage, og i hans sted kommer Sigurdur Ingi Johannsson , siger Bjarni Benediktsson, formand for Selvstændighedspartiet.

Papirerne viser, at han skulle have haft forbindelse til advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama, der hjælper med skatteunddragelse.

Foto: Lars Krabbe Samfund Banker skal forklare sig over for skatteministeren

Sigmundur Gunnlaugsson. Foto: Gian Ehrenzeller/Keystone via AP Politik Islands statsminister går af efter Panama-læk

Tidligere i dag kom det frem, at de to partier ønskede at fortsætte samarbejdet.

Den islandske regering har kæmpet for at undgå et valg, og derfor vælger de en afløser for Gunnlaugsson.

Oppositionen er ikke tilfreds og kræver, at der bliver udskrevet valg. Men efter mødet var beskeden klar - valget bliver først udskrevet til efteråret.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Adgang til Panama-papirer

Ekstra Bladet har ikke haft mulighed for at undersøge de 11,5 millioner interne dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama i skattely-skandalen.

Dokumenterne er lækket til 109 medier fra 76 lande i organisationen International Consortium of Investigative Journalists, hvor Ekstra Bladet ikke er medlem.

Danmarks Radio og Politiken er medlem af organisationen, og de har som de eneste danske medier haft mulighed for at undersøge omfang og kontekst for en dansk kobling til den internationale skattely-skandale.

0 kommentarer
Vis kommentarer