Island vil lade besøgende vælge mellem test eller karantæne

I stedet for at kræve at rejsende går i 14 dages karantæne, vil Island også gøre coronatest til en mulighed

Island har siden 24. april haft krav om 14-dages karantæne for alle, der rejser ind i landet, på grund af udbruddet med coronavirus. (Arkivfoto) Foto: Stoyan Nenov/Reuters
Island har siden 24. april haft krav om 14-dages karantæne for alle, der rejser ind i landet, på grund af udbruddet med coronavirus. (Arkivfoto) Foto: Stoyan Nenov/Reuters

Den islandske regering forventer at lempe restriktionerne for besøgende, der ankommer fra udlandet, senest 15. juni.

Det fremgår af en meddelelse fra Islands regering tirsdag.

Det ventes, at udlændinge ved indrejse får valget mellem at tage en test for coronavirus eller gå i to ugers karantæne. De nærmere detaljer er dog ikke på plads, lyder det.

I øjeblikket skal alle - både udenlandske og islandske borgere - i 14 dages karantæne, når de kommer til landet.

- Selv om Island er en ø, har landet altid nydt godt af international handel og samarbejde. Med kun tre bekræftede tilfælde med coronavirus i maj er vi endnu en gang klar til forsigtigt at åbne vores døre til verden, siger Islands udenrigsminister, Gudlaugur Thor Thordarson, i meddelelsen.

- Mens vi fortsat er forsigtige, er vi som land optimistiske omkring, at vi succesfuldt kan påbegynde vores rejse tilbage til normalitet, tilføjer han.

Ifølge de islandske myndigheder det sandsynligt, at tilrejsende vil blive bedt om at downloade en officiel sporingsapp, som kan bruges i tilfælde af smitte. 40 procent af Islands befolkning bruger allerede appen, oplyser regeringen.

En anden mulighed ved ankomst til landet kan også blive, at besøgende kan dokumentere, at de ikke er smittet med coronavirus. Det kan være en mulighed, hvis man hverken ønsker at blive testet eller sendt i karantæne.

Allerede fra 15. maj kan folk med visse professioner, der rejser til Island, søge om at komme ind i landet under særlige forudsætninger. Det gælder for eksempel forskere, filminstruktører og atleter.

Island har, siden coronaepidemien brød ud, udført 54.791 test ud af en befolkning på omkring 364.000 mennesker.

1801 personer er indtil videre bekræftet smittet i Island. Ti personer er døde, mens de har været smittet med coronavirus.