Isnende kulde på vej: Det kan blive vinterens koldeste dag

Du kan godt forberede dig på en særdeles kold nat og mandag morgen

Foto: Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Det kan blive ekstra hårdt for midtjyderne at komme op på arbejde mandag morgen.

I Midtjylland forventes det, at temperaturen falder helt ned til under -10 grader.

Det oplyser DMI.

- Vi kommer ned omkring -10 grader i den centrale del af landet, altså omkring Midtjylland, så der kan de forvente, at det bliver rigtig koldt.

Den koldeste dag i år var sjette januar, hvor der blev målt -13,4 grader omkring Aarhus, og det er ikke usandsynligt, at kulden kommer helt ned i samme lag mandag morgen.

- Det ville ikke undre mig, hvis temperaturen kommer på ned linje med det (de 13,4 graders frost, red.), siger vagthavende hos DMI, Trine Pedersen.

'Køligere og køligere'
Årsagen til den voldsomme nattefrost skyldes blandt andet, at der i forvejen ligger et solidt lag sne flere steder i Jylland, hvilket skaber en meget kold overflade.

- Og så bliver det klart i nat, der er stort set ikke nogle skyer på himlen og ikke nogen vind, så det bliver bare køligere og køligere, og derfor får vi så kolde temperaturer, siger Trine Pedersen.

Nattefrosten rammer ikke kun Midtjylland. På Sjælland og Fyn vil temperaturerne ligge på omkring tre til fem graders frost de fleste steder, mens temperaturerne i store dele af Jylland vil ligge på fem til otte graders frost.

Mandag bliver ifølge DMI den sidste kolde, klare vinterdag i denne omgang, hvorefter vi igen vil få vestenvind, og temperaturen vil stige.

62 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere