It-fejl skaber flyforsinkelser i hele EU: Københavns Lufthavn er også ramt

Omkring 15.000 flyafgange i EU, vil tirsdag være påvirket af forsinkelser

De Europæiske lufthavne - heriblandt Københavns Lufthavn, vil tirsdag være påvirket af forsinkelser grundet en it-fejl. Polfoto: Martin Lehmann
De Europæiske lufthavne - heriblandt Københavns Lufthavn, vil tirsdag være påvirket af forsinkelser grundet en it-fejl. Polfoto: Martin Lehmann

En it-fejl i Europas centrale flyve-plansystem, Eurocontrol, skaber tirsdag forsinkelser i hele Europa.

Det oplyser den europæiske organisation for luftfartens sikkerhed, Eurocontrol, på Twitter.

Afgange og ankomster til Københavns Lufthavn kan også være forsinket.

Dog ikke indenrigsflyvninger og afgange til og fra Sverige, Norge og Finland. Det oplyser pressechefen fra Københavns Lufthavn, Lars Lemche, til Ekstra Bladet.

- Men vi vil opleve forsinkelser i dag på flere afgange. Vi estimerer, at de vil være på mellem 10 minutter og halvanden time, siger Lars Lemche.

Københavns Lufthavn anbefaler, at passagererne holder øje med deres afgang online og på lufthavnens informationsskærme.

- Vi har allerede informeret om de mulige forsinkelser på vores hjemmeside og på vores app, hvor vi beder folk holde sig opdateret, siger pressechefen.

Heldigvis vil forsinkelserne ikke skabe nogen aflysninger, og ifølge pressechefen vil alle komme af sted på sin rejse i dag.

Eurocontrol forventer, at mindst 15.000 fly vil blive påvirket af forsinkelserne i løbet af tirsdagen. Ind til videre lyder meldingen på, at problemet skulle være løst omkring midnat.

1 kommentar
Vis kommentarer