it-mand kom nogle minutter for sent - og blev bortvist

Vestjysk it-supporter kom jævnligt for sent på arbejde, og blev fyret. Landsret godkender forløbet.

Følg Samfund

Man skal møde til tiden - ellers kan man blive fyret.

Det må en vestjysk it-supporter konstatere, efter at Vestre Landsret har afgjort, at en bortvisning og fyring, han modtog i april 2013, var i orden.

It-manden havde rejst et krav på i alt 108.000 kroner mod sin tidligere arbejdsgiver.

Den pågældende medarbejder blev ansat i april 2012 som servicetekniker med en arbejdstid fra klokken 08.00 om morgenen. Sammen med en kollega skulle han holde supportvagt, og være klar ved telefonen klokken 08.00.

For at gøre supporten mere effektiv blev hans mødetid på vagtdagene flyttet til 07.45, således at vagten kunne møde for at tjekke mails og være forberedt, når kunderne begyndte at ringe klokken 08.00.

Skriftlig advarsel

Denne nye arbejdstid blev først indført som et forsøg og siden forlænget, hvilket vagt-medarbejderne blev orienteret om flere gange.

Den pågældende medarbejder var ikke god til at komme til tiden, ligesom han heller ikke førte logbog over de opgaver, han udførte for kunderne.

I starten af april 2013 fik han derfor en skriftlig advarsel, men det hjalp ikke. I løbet af knap tre uger havde han otte supportvagter, men kom for sent til halvdelen.

23. april slap arbejdsgiverens tålmodighed op, og manden blev bortvist.

Han protesterede og mente, at det var ligegyldigt, om han kom et par minutter for sent, bare han sad klar ved telefonen, når vagten startede. Han gjorde også gældende, at han ofte tjekkede sine mails hjemme, inden han kørte på arbejde.

Byretten og landsretten mener, at det er vigtigt for virksomheden, at de ansatte møder til tiden, men anerkender dog, at de nye arbejdstider burde være skrevet ind i ansættelsesbeviset. Derfor får it-supporteren tilkendt 1.000 kr.

Landsretten har bestemt, at it-mandens fagforening, PROSA, skal betale sagens omkostninger. De løber op i 46.700 kroner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time