Annonce:
Annonce:

It-sikkerhedsselskab: Danmark ramt af hackerangreb

En lang række lande er ramt af et angreb med ransomware. Ifølge it-selskabet Kasperskys er Danmark ramt.

(Foto:imago/imagebroker/ All Over Pres)
(Foto:imago/imagebroker/ All Over Pres)
Annonce:
Følg Samfund

Danmark er et af 74 lande, der fredag er ramt af et omfattende hackerangreb med såkaldt ransomware, hvor filerne på en computer låses.

Det oplyser Leif Jensen, direktør i it-sikkerhedsselskabet Kasperskys nordiske afdeling, til TV2.

- Jeg kan se på vores kort, at Danmark er blevet forsøgt angrebet inden for de første timer af angrebet, siger han til mediet.

Ifølge direktøren tyder intet på, at andre nordiske lande er ramt.

Først kom det frem, at angrebet havde ramt en række hospitaler i England. Senere oplyste den britiske premierminister, Theresa May, at angrebet ikke kun havde ramt det offentlige britiske sundhedsvæsen, NHS.

Verdensomspændende hacker-angreb: Danske hospitaler i alarmberedskab

Regioner aktiverer it-beredskab efter engelsk angreb

- Dette var ikke rettet mod NHS. Det er et internationalt angreb, og en række lande og organisationer er blevet berørt, siger hun.

Annonce:

Center for Cybersikkerhed oplyste tidligere fredag, at Danmark ikke var ramt af angrebet. Det har ikke været muligt at få bekræftet.

Verdensomspændende angreb
De første meldingerne om angrebet fik vi tidligere fredag aften, da de britiske sygehuse meldte ud, at de havde store problemer med deres IT-systemer.

Og senere blev det klart, at et massiv ransomware-angreb havde ramt organisationer og virksomheder over hele verden.

I alt er 74 lande ramt af angrebet, hvor tusindvis af computere er låst af et program, som kræver 300 dollars - lidt over 2000 danske kroner - for at frigive computeren.

Det skriver BBC.

Britiske hospitaler hacket: Frygter det kan ske i Danmark

Engelske hospitaler udsat for hackerangreb

Russerne hårdt ramt
Blandt andet USA, Storbritannien, Kina, Rusland, Spanien, Italien og Taiwan er ramt. Flere sikkerhedseksperter mener, der er forbindelse mellem angrebene i de forskellige lande. En ekspert har ifølge BBC tweetet, at han har noteret mange tusinde tilfælde af ransomwaren kendt som WannaCry eller varianter deraf.

Annonce:

- Det er kæmpe stort, siger Jakub Kroustek fra anit-virus virksomheden Avast Software. Også den globale antivirus-virksomhed Kaspersky har kunnet notere, at 74 lande er ramt.

Den britiske premierminister Theresa May har udtalt, at angrebet på hospitalerne er en del af et større 'internationalt cyber-angreb'. Derudover har også det russiske indenrigsministeriums meldt ud, at deres computere har været ramt af et virusangreb.

Det oplyser en talskvinde for det russiske ministerium.

- Cirka 1000 computere i det russiske indenrigsministerium er blevet ramt af det cyberangreb, som har ramt et meget stort antal lande fredag, fortæller hun.

Men en kilde med kendskab til cyberangrebet fortæller nyhedsbureauet Interfax, at det russiske indenrigsministerium ikke mistede nogen informationer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: