Italien har registreret 333 coronarelaterede dødsfald i det seneste døgn

Italien har det laveste antal nye smittede i syv uger. Og Frankrig har snart så mange coronadøde som Italien

Iført ansigtsmasker venter to personer ved et busstoppested i Milano, hvor der er lavet markeringer på fortovet for at sikre fysisk afstand mellem de ventende. Foto: Flavio Lo Scalzo/Reuters
Iført ansigtsmasker venter to personer ved et busstoppested i Milano, hvor der er lavet markeringer på fortovet for at sikre fysisk afstand mellem de ventende. Foto: Flavio Lo Scalzo/Reuters
Følg Samfund

Italien har registreret 333 coronarelaterede dødsfald i det seneste døgn. Det meddeler italienske sundhedsmyndigheder mandag.

Dagen inden meldte myndighederne om 260 dødsfald blandt coronasmittede.

I alt er det officielle dødstal i Italien nu oppe på 26.977. Det er det næsthøjeste i verden efter USA.

I et andet af de hårdt ramte lande i Europa, Frankrig, melder myndigheder om 437 dødsfald blandt personer med coronasmitte på landets hospitaler og plejehjem i det seneste døgn.

Det er en stigning i forhold til de 242 døde, franske sundhedsmyndigheder meldte om døgnet inden.

Dermed har Frankrig registreret i alt 23.293 coronadødsfald. Det er kun få hundrede færre end Spanien, der har meldt om 23.521 dødsofre.

Antallet af indlagte på de franske intensivafdelinger er faldet en smule fra 4682 søndag til 4608 mandag, viser de seneste tal. Også antallet af coronapatienter, der er indlagt på andre sengeafsnit, er faldet lidt.

Blandt de mange dødsofre i Italien er 151 læger, som var smittet med coronavirus og er døde siden februar, hvor smitten bredte sig med eksplosiv hast i Italien.

Det oplyser den lægelige organisation FNOMCeO.

Italienske sundhedsmyndigheder oplyser ligeledes, at der er konstateret 1739 nye smittetilfælde i det seneste døgn. Det er det laveste antal smittede per dag siden 10. marts.

Med den seneste opdatering er Italien tæt på at runde 200.000 bekræftede smittetilfælde. Det er kun overgået af USA og Spanien.

Lidt over halvdelen af dem 105.813 - er såkaldt aktive tilfælde, det vil sige mennesker, der på nuværende tidspunkt bærer på smitten.

En tredjedel - 66.624 - er erklæret raske efter at være blevet smittet.

Knap 1,3 millioner af Italiens befolkning på 60 millioner er blevet testet for coronasmitte.

Premierminister Giuseppe Conte har meddelt, at Italien gradvist vil begynde at genåbne samfundet. Det sker fra mandag i næste uge, hvor italienerne igen vil få lov at gå tur udenfor - for første gang siden 9. marts.

De fleste butikker og andre virksomheder genåbner 18. maj. Restauranter og barer må vente til 1. juni med at invitere gæster indenfor igen, skriver nyhedsbureauet AFP.

I Frankrig, hvor man ligeledes indførte nedlukning og udgangsforbud i marts, har præsident Emmanuel Macron sagt, at samfundet gradvist vil begynde at lukke op igen fra 11. maj.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind