Italien runder 25.000 coronadødsfald

Italien er det land i Europa, der - målt på antallet af døde - er hårdest ramt af coronaudbruddet

En medarbejder på intensivafdelingen på hospitalet i byen Cremona. For tredje dag i træk er antallet af aktive smittetilfælde faldet. Foto: Miguel Medina/Ritzau Scanpix
En medarbejder på intensivafdelingen på hospitalet i byen Cremona. For tredje dag i træk er antallet af aktive smittetilfælde faldet. Foto: Miguel Medina/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Italien har onsdag rundet i alt 25.000 dødsfald relateret til coronavirus, viser de seneste tal fra italienske sundhedsmyndigheder.

I det seneste døgn er der registreret 437 coronadødsfald, hvilket bringer antallet af dødsofre blandt de coronasmittede op på i alt 25.085, siden udbruddet ramte Italien i februar.

Døgnet inden registrerede de italienske myndigheder 534 coronarelaterede dødsfald.

Flere sundhedseksperter har sagt, at de mener, at det reelle antal coronaofre er højere, end myndighedernes tal viser.

De fleste mennesker, der dør i deres eget hjem, tælles ikke med. Mange dødsfald uden for hospitalerne er heller ikke med i opgørelsen, skriver nyhedsbureauet AFP.

Onsdagens tal fra de italienske myndigheder viser samtidig, at der er sket en stigning i antallet af nye bekræftede smittetilfælde. Onsdag lyder det tal på 3370 i det seneste døgn, mens det tirsdag var 2729.

Men antallet af aktive smittetilfælde er faldende for tredje dag i træk. Aktive tilfælde omfatter patienter, der stadig bærer på virusset, hvad enten de er indlagt eller ej.

I alt er over 187.000 mennesker blevet bekræftet smittet med coronavirus i Italien. Over 54.000 af dem er erklæret raske igen, mens 25.085 er døde, og knap 107.000 på nuværende tidspunkt bærer på virusset.

Af dem er 2384 indlagt på en af Italiens intensivafdelinger. Det er knap 100 færre end dagen inden. Antallet af alvorligt syge patienter på intensiv har været faldende i flere dage og har nu nået det laveste niveau siden 18. marts.

Italiens regering holder godt øje med, hvordan antallet af smittetilfælde udvikler sig.

Tidligere på ugen meddelte regeringen, at den vil begynde en gradvis genåbning af samfundet fra 4. maj.

Premierminister Giuseppe Conte har lovet at fremlægge en plan for genåbningen inden udgangen af denne uge.

Italien er det land i verden, der har registreret næstflest coronadødsfald. Kun USA, der har over fem gange så mange indbyggere, har flere.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+