Italiensk mafia går ind i coronakampen

Den italienske mafia distribuerer gratis mad til trængende borgere på tværs af de fattigste regioner i det sydlige Italien

Mafia uddeler mad til fattige i Syditalien. Billedet er ikke mafiaen, men en syditaliensk præst, der deler mad ud. Foto: Ciro De Luca/Ritzau Scanpix
Mafia uddeler mad til fattige i Syditalien. Billedet er ikke mafiaen, men en syditaliensk præst, der deler mad ud. Foto: Ciro De Luca/Ritzau Scanpix

Mens de italienske myndigheder forsøger at trække landet gennem coronakrisen, deler den italienske mafia gratis mad ud til fattige borgere i det sydlige Italien.

Det skriver The Guardian.

Indflydelsen fra organiserede kriminelle grupper vokser i områderne, hvor butikker og restauranter er lukket, og hvor millioner af italienere ikke har modtaget løn i mere end en måned og ikke ved, hvornår de kan forvente at komme tilbage til arbejdsmarkedet.

Forsker: Coronavaccine kan være klar til september

Særligt har krisen ramt de omkring 3.3 millioner italienere, der arbejder sort, hvoraf en tredjedel af dem bor i det sydlige Italien.

Den italienske indenrigsminister, Luciana Lamorgese, anklager mafiaen for at udnytte krisen og den stigende fattigdom til rekruttering.

Uddeling af gratis goder er en effektiv strategi, som mafiaen altid har benyttet. Det understreger professor i kriminologi Federico Varese fra Universitetet i Oxford:

- Uddelingerne er ikke gaver. Mafiaen forventer at blive betalt tilbage på den ene eller anden måde, lyder det fra Varese ifølge The Guardian.